Ahmet Taşgetiren, Ali Babacan ve Davutoğlu'nun sancı yaşadığı 2 soruyu yazdı

Ahmet Taşgetiren, Ali Babacan ve Davutoğlu'nun sancı yaşadığı 2 soruyu yazdı
Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, DEVA Partisi lideri Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun 'Devlet terbiyesi neyi konuşmaya izin verir?' ve 'Demokraside millet neyi bilmeyi hak ediyor?' sorularına yanıt vermekte sancı yaşadığını yazdı.

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, AKP'den istifa eden ve Gelecek Partisi'ni kuran Ahmet Davutoğlu ile DEVA Partisi'ni kuran Ali Babacan'ın iki sorunun cevabını verme sancısı yaşadığını belirtti.

Babacan ve Davutoğlu'nun bildiği birçok şey olduğuna inandığını belirten Taşgetiren, şöyle konuştu:

"O GÜN YÜCE DİVAN OLSAYDI..."

"Benim gördüğüm, hem Davutoğlu hem Babacan, içlerinde bir yandan 'Devlet terbiyesi neyi konuşmaya izin verir?', diğer yandan da 'Demokraside millet neyi bilmeyi hak ediyor?' sorusunun cevabını verme sancısı yaşıyor. Bildikleri pek çok şey olduğu kesin.  O gün Yüce Divan olsaydı bunlar açığa çıkar mıydı? Bugün Yüce Divan olsa açığa çıkar mı? Kim bilir. İşler belki mahkeme-i kübrâya kalmıştır. Ama bakın aradan 7 yıl geçtikten sonra 'dosyalar' diye bir gündem oluşuveriyor." 

"17-25 ARALIK ÇIKIŞININ İKİ AYAĞI VARDI"

Ali Babacan'ın geçtiğimiz günlerde 17-25 Aralık'la ilgili yaptığı çıkışın iki ayağının olduğunu savunan Taşgetiren, "DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın iki küçük cümlesi 17-25 Aralık tartışmasını yeniden alevlendirdi. Sözünün iki ayağı vardı: Bir ayağında olayı 'minik bir darbe teşebbüsü' olarak niteliyordu. Şöyle diyordu: 'Yargı ve polis teşkilatına nüfuz etmiş bir grubun belli dosyaları uzun zaman bekleterek o günkü iktidara yönelik minik bir darbe teşebbüsüydü.' İkinci ayağında ise 'Ancak o dosyaların bir noktada tekrar incelenmesinde de bir fayda görürüm doğrusu' diyerek çok naif biçimde olayın üç bakanla ilgili 'Yolsuzluk' boyutuna işaret ediyordu." dedi. 

 

İlgili Haberler