Akar açıkladı: "1300 IŞİD'li..."

Akar açıkladı: "1300 IŞİD'li..."
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 10. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı’nda konuştu. Orgeneral Akar, "1300 IŞİD mensubu terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bayraklaşan yurt topraklarının, vatanın egemenlik ve bağımsızlığını korumak, milletin birlik, beraberlik ve güvenliğini sağlamak maksadıyla faaliyetlerini büyük bir gayret, fedakarlık ve kararlılık içinde sürdürdüğünü söyleyenGenelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Bu kapsamda terörle mücadele harekatı, yurt içinde ve yurt dışında, asker polis ve köy korucularımız tarafından, omuz omuza ve kararlı bir şekilde sürdürülmektedir. Bu yöndeki gayretlerimiz teröristlerin tamamı etkisiz hale getirilinceye kadar, aynı azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bunu da en az zayiatla ve masum insanlara zarar vermeden yapmaya çalışmaktayız" diye konuştu.

132 BİN KAÇAK GÖÇMEN YAKALANDI

Orgeneral Akar, Balkan Devletleri olarak Suriye, Irak ve Ukrayna gibi bölgelerle yakınlığı nedeniyle ortak krizlerle karşı karşıya olduklarını ifade ederek, birlikte hareket edilerek bölgesel problemlerin engellenmesinin mümkün olacağını söyledi. Bu kapsamda konferansın söz konusu sorunların çözümüne yönelik arayışlar için uygun bir platform olduğunu değerlendiren Akar, konferansın barış, güvenlik ve istikrar alanında birlikte hareket etme konusunda örnek teşkil ettiğini, küresel barışa da önemli katkılar sağladığını dile getirdi.

IŞİD İLE YOĞUN MÜCADELE İÇİNDEYİZ

Uluslararası koalisyonun bir parçası olarak 2013 yılından bu yana DEAŞ’a karşı yoğun bir mücadele içinde bulunduklarını söyleyen Akar, "2013 yılında, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak biz DEAŞ’ı terör örgütü olarak görmekteyiz. 2013’te bu tanımlama yapılmıştır ve o günden beride bu örgüte karşı terörist muamelesi yapmaktayız" dedi.

DEAŞ SALDIRILARINA ANINDA KARŞILIK VERİLİYOR

Suriye sınırında IŞİD terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırılara anında misliyle karşılık verildiğini söyleyen Akar, "Bugüne kadar Suriye ve Irak’ta TSKtarafından yaklaşık bin 300 DEAŞ mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, çok sayıdasilah, roket, mevzi, araç ve bina imha edilmiştir" diye konuştu.

SURİYE SINIRINDA YAKLAŞIK 375 BİN KİŞİ YAKALANMIŞTIR

Teröre karşı savaşmanın ve yabancı terörist savaşçıların hareketlerinin engellenmesinin en önemli şartlarından birisinin yasa dışı sınır geçişlerinin önlenmesi olduğunu hatırlatan Akar, "Bu kapsamda son 3 yılda Ankara’nın özellikle Suriye ve Irak hudutlarında gerek personel, gerek teknoloji ve gerekse kaynaklar bakımından güvenliği en üst seviyeye çıkardığını dile getiren Akar, "Alınan tedbirler sonucu Suriye krizinin başladığı 2011 yılından beri Suriye sınırında yaklaşık 375 bin kişi yakalanmıştır. Bunlara yasal yollardan, kapılardan giren mülteci sayısı dahil değildir" diye konuştu.