Akıllı telefon satışları düşüyor

Akıllı telefon satışları düşüyor
Akıllı telefon pazarının ne kadar genişlediğini söylemeye gerek yok, ancak konuya dair yapılan araştırmalar kullanıcıların akıllı telefon pazarını daraltan hamlelere yöneldiğini gösteriyor.

Teknoloji gelişiyor, akıllı telefon pazarı ise bu gelişmeye paralel bir şekilde ilerliyor. Akıllı telefon pazarına dair yapılan tahminler ise bu kapsamda değerlendiriliyor. Ancak bu yılki tahminler satışların seyrinin değişeceğini söylüyor. Analistlerin yaptığı tahminlere göre, kullanıcıların aldıkları cihazların yüksek performanslı olması ve sürekli yeni akıllı telefonların çıkması 2019 yılının akıllı telefon pazarının daralmasına neden oluyor.

Gartner araştırmasına ayrıca kullanıcıların aldıkları akıllı telefonların 24 aylık taahhütleri bitmesine rağmen kullanmaya devam ettiklerini çünkü, kullanıcı deneyiminin olumlu seyrettiğini söylüyor.

2019 yılında satılan akıllı telefon gelirlerinin 1.89 milyar dolardan 1.74 milyar dolara düşmesi bekleniyor. Ancak söz konusu rakamlar bu yıl için geçerli. 2020 yılındaki tahminlere bakıldığında, akıllı telefon satışları tahminleri olumlu seyrediyor. Yani tekrar yükseliş bekleniyor.

Gartner’ın kıdemli araştırma direktörü Ranjit Atwal konuya dair,” Tüketiciler yeni teknolojilerin sınırlı çekiciliği nedeniyle telefonlarını daha uzun süre kullanıyor.” diyerek, pazarın daralma nedenine vurgu yapıyor. Araştırma dahilinde, cihazlarda önemli yeni özellikler, verimlilikler ve deneyimler sağlanmadıkça kullanıcılar akıllı telefonlarını değiştirmek istemiyor.

Akıllı telefon üreticileri, katlanabilir, tam ekran deneyimi ve 5G özellikli cihazlar gibi birçok seçenek ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Kullanıcılar bu yeni modelleri denemek istiyor ancak yine de telefonlarından da vazgeçmiyor.

Gartner, 5G özellikli cihazların oranının yüzde 10 bandından, 4 yıl içinde yüzde 56’ya çıkacağını söylüyor; bu, dünyadaki yeni nesil mobil ağların şaşırtıcı bir şekilde yayıldığını gösteriyor.