Kullanıma bağlı olarak akıllı telefonların bataryası nasıl korunur

Kullanıma bağlı olarak akıllı telefonların bataryası nasıl korunur
Akıllı telefonlarda yaşanan en büyük sorunlardan bir tanesi olan batarya sorununu kullanım sırasında daha uzun ömürlü olmasını sağlamak için neler yapılabilir?

TeknolojiOku''dan aktarılan bilgilere göre; Film izleme, oyun oynama, sipariş verme, vb birçok işlemi akıllı telefonlarımız sayesinde gerçekleştirebiliyoruz. Can sıkıntılarından en önemli kaçış yolu haline gelmesinin yanı sıra, önemli işlerimizi bu cihazlarımız sayesinde kolayca halledebiliyoruz. Tabi tüm bunlar yoğun kullanıma sebep oluyor ve bu nedenle cihazınızın pilini en iyi durumda tutmak oldukça önemli.

İŞTE TELEFONUNUZUN ŞARJININ UZUN SÜRELİ OLMASI İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

1 Yetkisiz şarj cihazlarını kullanmayın

Genellikle her telefon modeli ihtiyaç duyduğu belirli bir voltaj için tasarlandığından, markanın kendi telefon modeline ait olmayan şarj cihazları telefonunuza zarar verir. Bu nedenle kendi telefonunuza uygun şarj cihazını kullanmalısınız.

2- Pil seviyesinin asla %0''a düşmesine izin vermeyin

Telefonunuz pil tasarrufu düzeyine ulaştığında (genellikle %20''de) prize takın. Telefonunuzun şarjının tamamen tükenip kapanmasına izin vermeyin.

3- Güç tasarrufu modu

Her iki büyük işletim sistemi (iOS ve Android) Telefonunuzun biraz daha uzun süre dayanmasını sağlamak için arka plan uygulamalarını kapatan ve etkinliği sınırlayan pil tasarrufu modlarıyla birlikte gelir. Bu özelliği kullanmanız şarj sürenizi uzatacaktır.

4- Wi-Fi ve Bluetooth''u devre dışı bırakın

Her zaman kullanımda olmayan kablosuz adaptörleri, özellikle de Bluetooth''u kapatın. Çünkü bu da pilinizi çok fazla tüketebilir.

5- Kullanılmayan uygulamaları silin

Çoğu akıllı telefon, kullanılmayan uygulamaları önbelleğe alabilir ve sıkıştırabilir. Ancak diğer bir seçeneğin, pil ömrünü tüketmemesi için uygulamanın kendisini silmek olduğunu unutmamak gerekir.

6- Yavaş modda şarj edin

Hızlı şarj artık çok moda olsa da, düşük voltajlı bir adaptör ve yavaş hızlı şarj tamamen kötü bir fikir değil, özellikle de zamanınız varsa, telefonunuzu gece boyunca şarj etmediğinizden emin olun.