Akit'in hedef gösterdiği Cemil Kılıç'ın görevden alınması Meclis'te

Akit'in hedef gösterdiği Cemil Kılıç'ın görevden alınması Meclis'te
Cemil Kılıç'ın hükümete yakın Yeni Akit gazetesinin hedef göstermesinin ardından görevden uzaklaştırılması Meclis'e taşındı. CHP'li Başarır, Ziya Selçuk'un yanıtlaması üzerine bir soru önergesi verdi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, Atatürkçü, laik ve Cumhuriyete sahip çıkan Cemil Kılıç’ın görevden alınmasını Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Başarır, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yazılı olarak yanıtlamasını istediği önergesinde “Yandaş basın organı Yeni Akit Gazetesi’nin, Cemil Kılıç hakkında atmış olduğu kışkırtıcı başlıktan bir gün sonra söz konusu öğretmenimizin görevden alınması tesadüf müdür?” sorusunu yöneltti.

Başarır önergesinde; “Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği yapan ilahiyatçı Cemil Kılıç, yapmış olduğu açıklamalarında Atatürkçü, laik ve Cumhuriyete sahip çıkan bir öğretmenimiz olduğu anlaşılmaktadır.

Görev yaptığı okulda Atatürkçü Düşünce Kulübü kurması ve öğrencilerine Nutuk okumalarını tavsiye etmesi bunun en büyük kanıtıdır.

Ancak, yandaş yayın organı olan Yeni Akit Gazetesi’nin, Cemil Kılıç’ı hedef tahtasına oturtarak hakkında 14.01.2019 tarihinde “Din karşıtı o öğretmen hala görevde” başlığını attıktan bir gün sonra söz konusu öğretmenimizin görevden alındığı kendisine tebliğ edilmiştir” açıklamalarına yer vererek şu soruların yanıtlanmasını istedi:1-    Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Cemil Kılıç’ın görevden alınmasının gerekçeleri nelerdir?

2-    Öğretmen Cemil Kılıç’ın görevden alınmasının altında Atatürkçü, laik ve Cumhuriyetimize bağlı olması mı yatmaktadır?

3-    Yandaş basın organı Yeni Akit Gazetesi’nin, Cemil Kılıç hakkında atmış olduğu kışkırtıcı başlıktan bir gün sonra söz konusu öğretmenimizin görevden alınması tesadüf müdür?4-    Öğretmen ya da diğer kamu çalışanlarının görevden alınması konusunda, gazete manşetlerine bakılarak mı karar verilmektedir?

5-    Cemil Kılıç’ın görevden alınması için size herhangi bir yazılı ya da sözlü talimat gelmiş midir? Gelmiş ise kim ya da hangi makamdan gelmiştir?

İlgili Haberler