"AKP 180 bin seçmeni İstanbul'a taşıdı"

"AKP 180 bin seçmeni İstanbul'a taşıdı"
İktidara yakınlığı ile bilinen Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, bugünkü yazısında dikkat çeken bir bilgi verdi. Uğur, AKP’nin İstanbul seçimi için Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden 180 bin seçmeni İstanbul’a taşıdığını yazdı.

Yenilenen İstanbul'da seçiminde gündemde olan konulardan biri de, memleketlerinde bulunan seçmenlerin oy kullanmaya gelip gelmeyeceğiydi. Her iki ittifakın adayları ve sözcüleri, İstanbul dışındaki seçmenin oy kullanmaya gelmesi çağrılarda bulunmuştu. İktidar partisi, Anadolu'daki İstanbul seçmeninin oy kullanması için otobüsler kaldırmıştı.  

Ancak bu durum seçim sonucunu AKP lehine değiştirmedi ve Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu, rakibine yüzde 10'a yakın bir fark atarak seçimi kazandı. İktidara yakınlığı ile bilinen Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur ise, Anadolu'dan taşınan seçmen ile ilgili dikkat çeken bir bilgiyi köşesinde paylaştı. Uğur'un verdiği bilgi, 180 bin seçmenin taşınmasına rağmen seçimi büyük bir farkla kaybeden AKP'nin yaşadığı hezimetin çok daha büyük olduğunu gösteriyor. 

"AKP 180 BİN SEÇMENİ İSTANBUL'A TAŞIDI"

Fuat Uğur, AKP’nin İstanbul seçimi için Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden 180 bin seçmeni İstanbul’a taşıdığını yazdı. “AK Parti’nin seçimde oy kullanmak üzere Anadolu’nun çeşitli illerinde olan İstanbul ikametli seçmenleri getirmek için yaptığı organizasyonda çok küçük ölçekte de olsa bazı aksamalar oldu. Bu konuda İl Başkanı Bayram Şenocak’a sıkıntısı olanların taleplerini iletince İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda bu organizasyonu yöneten Ömer Ayberk Cengiz beni aradı” diye yazan Fuat Uğur, “Ömer Ayberk Cengiz tam 180 bin kişinin AK Parti Genel Merkezi tarafından organize edilerek otobüslerle ve trenlerle İstanbul’a taşındığını söyledi. Müthiş bir organizasyon. Dile kolay, tam 180 bin kişi” ifadelerini kullandı.