AKP başkanlık için harekete geçiyor

AKP başkanlık için harekete geçiyor
Yıldırım, AKP'nin anayasa değişikliği için teklifini Meclis'e getireceğini açıkladı. Yıldırım, "İster 330'la geçsin ister 367 ile sonucu millete götüreceğiz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AKP'nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada, "FETÖ ile mücadelede bir yanlış varsa düzelteceğiz" dedi.

Yıldırım konuşmasında şunları söyledi:

'BAŞKANLIK SİSTEMİ'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısını kabul ediyoruz. Anayasa değişikliği önerisini Meclis'e getireceğiz. İster 330'la geçsin ister 367 ile çıkan sonucu millete götüreceğiz. Her türlü millete soracağız. 

15 yıldır yeni anayasa yeni anayasa. Sakız gibi çiğneniyor. Yeter, artık milleti bununla meşgul etmeyelim. Sayın Bahçeli’nin çağrısını aynen kabul ediyoruz ve diyoruz ki kısa sürede Meclis’e yeni anayasa teklifimizi getireceğiz. Mevcut parlamenter sistemin zaman zaman istikrarı sağlıyor olmasına rağmen, büyük bir zaman diliminde de zayıf iktidarlar nedeniyle Türkiye’nin dertlerine çözüm üretemediği de bir gerçektir.

Son dönem demokrasi tarihimize bakın, tek başına iktidarların olduğu süreler, 50-60, 80-90 buralarda büyüme istikrarla devam ediyor. Kalkınma devam ediyor, ticaret bütçe milli gelir artmaya devam ediyor. Ama koalisyon 
döneminde bu kazanımlar maalesef heba ediliyor. Onun için sürekli güçlü bir siyasi iradeyi oluşturacak, istikrarı kalıcı hale getirecek bir sistem değişikliği Türkiye’nin vazgeçilmez bir ihtiyacıdır. Bu sadece istikrar için değil, birliğin beraberliğin de sağlamlaşarak devamı açısından elzemdir. Bugüne kadar anlaşılan 60 madde başta olmak üzere, diğer eksik kalan maddeleri de AK Parti grubu hazırlayacak Melis’e getirecek ve onayına sunacak. Meclis ister 367 ile, ister 330 ile kabul etsin, her iki halde de son onayı millete götüreceğiz. Böylece artık yıllardan beri devam eden bu sistem tartışmasını, bu kör dövüşü sona erdireceğiz. AK Parti sorunları torunlarına devreden bir parti değildir. Sorunları çözen partidir.

İlgili Haberler