AKP ile İYİ Parti anlaştı iddialarına yanıt

AKP ile İYİ Parti anlaştı iddialarına yanıt
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, eski İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın, yerel seçimlere yönelik İYİ Parti’nin AKP ile anlaştığına dair iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

İYİ Parti’den istifa eden Aytun Çıray, Nevşin Mengü'nün YouTube kanalında konuk olduğu programda, “Çok güvendiği bir kaynağı” olduğunu belirterek eski partisiyle AKP'nin yerel seçimler için anlaşma yaptığıın iddia etmiş Çıray, kaynağının kendisine "İYİ Parti'nin Türkiye'nin her yerinde aday çıkarması şartıyla, İzmir'de AKP'nin aday çıkarmama ihtimali tartışılıyor" dediğini söylemişti.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ parti eski İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın iddialarına yanıt verdi.

“BÖYLE BİR ŞEY KESİNLİKLE SÖZ KONUSU DEĞİL”

Başkanlık Divanı toplantısı ardından basın toplantısı düzenleyen Zorlu, Aytun Çıray’ın iddialarına ilişkin şunları söyledi,

"Bu iddiaların ciddiye alınacak bir yanı yok. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Bu iddiayı ortaya atanlara şu soruyu sormak isterim: CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı belli mi? Bu konuda bazı kafa karışıklıkları var. Bu konuyu daha fazla irdelemelerini tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

“AKŞENER’İN TEPKİSİ 'GİZLİ' İFADESİNE”

Genel Başkan Meral Akşener’in, geçtiğimiz haftaki grup toplantısı sonrası bir gazeteciye verdiği cevap ardından bazı meslek örgütlerinin kınama mesajları yayımladıkları hatırlatılan Zorlu, “Bir yanlış anlaşılma olduğu kanaatindeyim. Genel Başkanımızın gazetecilik mesleği ile bu görevi yapan sizler gibi emektarlarla hiçbir sorunu olamaz. Aksine çok daha önem verdiğini yakından bilen biri olarak söylüyorum. Arkadaşımızın “gizli” ifadesi ile yönlendirme gayesine karşı gösterilmiş bir tepkiydi. Ancak son noktada, bu yemek konusunda, Ankara adaylığı ile seslendirilen iddialar tamamen gerçek dışıdır. Son derece nezaket çerçevesinde gerçekleştirilmiş bir yemektir” yanıtını verdi.

“HİÇ BİR YETKİLİMİZ BAHSEDİLEN TOPLANTIDA YER ALMADI”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’da Altılı Masayı oluşturan partilerin il ve ilçe yöneticileriyle bir araya geldiğine yönelik haberler hatırlatılan Zorlu, “Bizim hiçbir yetkilimiz, temsilcimiz bahsedilen toplantıda yer almadı. Herhangi bir davet de tarımıza gönderilmemiştir” dedi.

“GAZZE’DE BİR SAHRA HASTANESİ KURABİLMEK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ”

İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanlığı tarafından Gazze’ye ulaştırmak üzere, Genel Başkan Meral Akşener’in himayesinde bir yardım çalışması başlattıklarını açıklayan Zorlu, “Dış ilişkiler başkanlığımız ve ayrıca Balıkesir Milletvekilimiz Turhan Çömez de süreci hızlandırmak üzere görüşmelere başlamıştır. Partimizin Gençlik Kolları ve İstanbul İl Başkanlığı da bu ilde toplanmak üzere yardımların toplanmasını koordine edecek. Bu kapsamda bir kargo uçağı kiralamak üzere THY ile görüşme halindeyiz. Mısır üzerinden karayolu ile, Refah Kapısı’na ulaşımın imkanları da araştırılmaktadır. Şartların uygun olması durumunda Gazze’de bir sahra hastanesi kurabilmek için koordinasyon çalışmalarımız sürmektedir. AFAD ile görüştük. Kendilerinin cevaplarını bekliyoruz” diye ekledi.

zorlu111.jpg

İlgili Haberler