AKP kampında 'Milliyetçilik' tartışması

AKP kampında 'Milliyetçilik' tartışması
Hükümet'e yakınlığı ile bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'nin Afyon kampında yaşanan 'Milliyetçilik' tartışmalarını köşesine taşıdı. Selvi, yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Milliyetçilik' tanımlamasına da yer verdi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP'nin Afyon kampında yaşanan parti içindeki 'Milliyetçilik' tartışmalarını gündeme getirdi. 

"MHP ile yakınlaşma ve son dönemlerde artan milliyetçi söylemler nedeniyle bu konu gündeme geliyor" diyen Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Milliyetçilik' tanımlamasına yer verirken Başbakan Binali Yıldırım'ın "Biz Türk milliyetçiliğine kaymadık" sözlerini de hatırlattı.

Abdulkadir Selvi'nin 'Cumhurbaşkanı milliyetçiliği nasıl anlattı' başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"MİLLİYETÇİLİK KONUSU

Afyon kampında üzerinde durulan noktalardan biri de milliyetçilik konusu oluyor. MHP ile yakınlaşma ve son dönemlerde artan milliyetçi söylemler nedeniyle bu konu gündeme geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise AK Parti Tüzüğü’ne de giren ‘Rabia’yı tek tek sayarak cevap veriyor. “Tek millet demek milliyetçilikse, biz milliyetçiyiz. Tek bayrak demek, bayrağı sevmek milliyetçilikse, biz milliyetçiyiz. Tek vatan demek, vatanını sevmek milliyetçilikse, biz milliyetçiyiz. Tek devlet demek, devletin birlik ve bütünlüğünü korumak milliyetçilikse, biz milliyetçiyiz. Bizim milliyetçiliğimiz budur arkadaşlar” diyor. Erdoğan daha önce de etnik milliyetçilik anlayışına karşı çıktıklarını belirterek, “Etnik, bölgesel ve dinsel milliyetçiliği tanımıyoruz. Yaratılanı Yaradan’dan ötürü seviyoruz” demişti. Başbakan Binali Yıldırım, “Biz Türk milliyetçiliğine kaymadık” diye konuşuyor."

İlgili Haberler