AKP mitinginde ezana saygısızlık

AKP mitinginde ezana saygısızlık
"Ezanı ıslıklama" iddiaları AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gündeme getirilmeye devam ederken AKP Ordu mitinginde yaşanan bir olay dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı ve AKP genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart'ta İstiklal Caddesin'de yaşanan olaylara ilişkin, "CHP ve HDP’nin öncülüğünde bir grup güya kadınlar için Taksim'de bir araya geldi, ezana ıslıklarla terbiyesizlik ettiler. Bunlar hiç İstiklal Marşı okumamışlardır. Ezana sahip çıkmayanlar, düşman kapımıza dayandığında onları alkışlar" ifadelerini kullanarak söz konusu iddialara ilişkin söylemlerine devam etti.

"FETVAYI VERDİ!"

Konuya ilişkin tartışmalara devam ederken, AKP Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız'ın ise Ordu'nun Çamaş ilçesindeki mitingde yaptıkları yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

TV52'de yer alan habere göre, konuşması sırasında ezan okunmaya başlamasıyla önce konuşmasına ara veren AKP'li vekil daha sonra  "Belediye Başkanım emretti, 'devam et' dedi; ediyorum. Fetvayı verdi" diyerek açıklamalarına devam etti.