AKP Sözcüsü: "Demokratik ülkelerde seçim tekrarlanır"

AKP Sözcüsü: "Demokratik ülkelerde seçim tekrarlanır"
Partisinin MKYK toplantısının ardından basına açıklamalarda bulunan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Demokratik ülkelerde seçim tekrarlanır" ifadelerini kullandı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu. 

İç ve dış siyasetteki sıcak konulara değinen Ömer Çelik, 'Her seçim bir tecrübedir'  dedi. Çelik, seçim sonuçlarına itiraz etmenin demokratik ülkelere has bir müessese olduğuna dikkat çekerek, "İstanbul seçimlerinde 1 oy bile farklı kazanan adayın başımızın üstünde yeri vardır" diye konuştu. 

Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

"DEMOKRASİNİN OLMADIĞI ÜLKELERDE SEÇİM TEKRARLANMAZ"

"ABD'den, AB'den bazı ülkelerinin değerlendirmelerini ortaya koymalarına diyeceğimiz bir şey yok. Türkiye'de seçim sonuçlarına müdahale gibi açıklamalardan kaçınmak, kullanılan dile özen gösterilmesi gerekir. Sanki seçimin tekrarlanması demek demokrasinin yokluğu anlamına geliyormuş gibi açıklamalar yapılıyor. Tam tersine seçime itiraz müessesi sadece demokratik ülkelerde var. İleri demokrasilerde buna olanak sağlayan mekanizmaların varlığı biliniyor.  Bu konuda özellikle siyasi tarafgirlik içerisinde olmadan değerlendirilme yapılması her zaman saygıyla karşılanır."