AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten, AKP MYK sonrası kritik açıklamalar

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten, AKP MYK sonrası kritik açıklamalar
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Azerbaycan’a desteği bir kez daha yineleyen Ömer Çelik, “Ermenistan’ın barbarca saldırısı nedeniyle Azerbaycan’da da saldırı var. Oradaki şehitlerimiz de Allah’tan rahmet diliyoruz. Kardeş Azerbaycan halkına da desteklerimizi bir kez daha yineliyoruz” dedi.

Ömer Çelik'ten, AKP MYK sonrası kritik açıklamalar

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşti. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, kritik toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Kıbrıs adasını ziyaretinde Türkiye tarafını ziyaret etmemesinin tarafsızlığa gölge düşürdüğünü belirten Çelik, "Pompeo’nun Doğu Akdeniz’de bir ziyareti yine gerçekleşti. 1 aydan kısa bir sürede iki kere ziyaret etmiş oldu. Kıbrıs adasını ziyaret ettiğinde de Rum tarafını ziyaret etti, Türkiye tarafını ziyaret etmedi. Bu da tarafsızlığa gölge düşüren bir durumdur" ifadelerini kullandı.

Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ettiğini ifade eden Çelik, "Azerbaycan ve Türkiye, aynı kadere ve değere sahip iki ülke. Bu konuda tavrımız nettir. Ermenistan ateşkesi ihlal etti. Köylere soykırım vari bir saldırıda bulundu. Türkiye, Azerbaycan’ın her zaman yanındadır. Uluslararası toplum Ermenistan’ı kınamalıdır. Herkesi Azerbaycan’dan yana olmayı davet ediyoruz" dedi.

Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde: 

MYK toplantımızda iç ve dış politika da değerlendiriliyor. Kuveyt Emiri’nin vefatına yönelik bir haber var, biz de Allah’tan rahmet dileklerini iletiyoruz.

"KARDEŞ AZERBAYCAN HALKINA DESTEKLERİMİZİ BİR KEZ DAHA YİNELİYORUZ"

Terörle mücadele ederken şehit düşen askerimize Allah’tan rahmet dilerken, gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Ermenistan’ın barbarca saldırısı nedeniyle Azerbaycan’da da saldırı var. Oradaki şehitlerimiz de Allah’tan rahmet diliyoruz. Kardeş Azerbaycan halkına da desteklerimizi bir kez daha yineliyoruz.

"TÜRKİYE, AZERBAYCAN'IN HER ZAMAN YANINDADIR"

Azerbaycan ve Türkiye, aynı kadere ve değere sahip iki ülke. Bu konuda tavrımız nettir. Ermenistan ateşkesi ihlal etti. Köylere soykırım vari bir saldırıda bulundu. Türkiye, Azerbaycan’ın her zaman yanındadır. Uluslararası toplum Ermenistan’ı kınamalıdır. Herkesi Azerbaycan’dan yana olmayı davet ediyoruz.

“TARAFSIZLIĞA GÖLGE DÜŞÜRÜYOR”

Pompeo’nun Doğu Akdeniz’de bir ziyareti yine gerçekleşti. 1 aydan kısa bir sürede iki kere ziyaret etmiş oldu. Kıbrıs adasını ziyaret ettiğinde de Rum tarafını ziyaret etti, Türkiye tarafını ziyaret etmedi. Bu da tarafsızlığa gölge düşüren bir durumdur.

Hem NATO ile ayrıştırma konusunda politik bir süreç yürütülürken, hem de Türkiye, Yunanistan'la istişafi masasına oturmaya hazır olduğunu söylerken burada tek taraflı olarak Rum Kesimini ziyaret edilmesi çözümsüzlük konusunda teşvik edilmesi anlamına gelir.

“UYGUR TÜRKLERİNİN DURUMUNU YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ”

Uygur Türklerinin durumunu yakından takip ediyoruz. Bu konuda büyük bir endişe duyduğumuzu ifade ediyoruz.

AZERBAYCAN İLE ASKERİ İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDEYİZ

Biz Azerbaycan'ın yanındayız diyoruz. Bugün de ilk defa kendi bayrağımızın yanında Azerbaycan bayrağıyla toplantı yapıyoruz. Ayrıntıya girmeye gerek yok. Zaten askeri ve diğer alanlarda işbirliğimiz var. Azerbaycan'ın Ermenistan karşısındaki duruşuna aynı şekilde katılıyoruz.