'Alparslan Türkeş Bulvarı' önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

'Alparslan Türkeş Bulvarı' önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak 2022 Açılış Toplantısı’nda önemli anlar yaşandı. Oturumda İYİ Parti’nin Alparslan Türkeş ile ilgili verdiği önerge, Cumhur İttifakı oylarıyla reddedildi.

Yeniçağ - Samsun / Ertuğrul Ulutepe

Samsun’un Atakum ilçesinde yer alan Alparslan Bulvarı’nın adının ''Alparslan Türkeş Bulvarı'' olarak değiştirilmesi yönünde Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi''ne teklif veren İYİ Parti Grup Başkanvekili Alper Aydemir’in önergesi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

İYİ Partili Aydemir verdiği önergede şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye Cumhuriyeti devletimiz, kadim tarihinin zengin hafızasında birçok önemli şahsiyeti barındırmaktadır. Türk milletinin evlatları olarak bizlere düşen görev; bu kıymetli şahsiyetlerin icraatlarını ve öğütlerini kendimize ödev edinmek ve bu kıymetli şahsiyetlerin manevi varlığını nesilden nesile aktarmaktır.” İfadelerine yer verdi.

Verdiği mücadelelerin ve Türk milletine olan bağlılığının gelecek kuşaklara örnek teşkil etmesi için “Alparslan Türkeş” isminin her fırsatta geleceğe aktarılması gerektiğine inanıyoruz.

Tarihimize damga vurmuş, Türk milletinin hafızasında vatansever kimliğiyle yer edinmiş, Türk Milliyetçiliği fikriyatının en büyük liderlerinden Başbuğ Alparslan Türkeş de hiç şüphesiz bu kıymetli şahsiyetlerden bir tanesidir. Verdiği mücadelelerin ve Türk milletine olan bağlılığının gelecek kuşaklara örnek teşkil etmesi için “Alparslan Türkeş” isminin her fırsatta geleceğe aktarılması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda Atakum ilçemizde bulunan Alparslan Bulvarı’nın adının “Alparslan Türkeş Bulvarı” olarak değiştirilmesinin tarihin bizlere yüklemiş olduğu önemli bir görev olduğunu ifade etmek isteriz. Konunun Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine alınmasını ve gereğinin yapılmasını teklif ve arz ederiz.” 

Önergenin reddedilmesinin ardından söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Alper Aydemir, “Bu durumun bir başka boyutu da Alparslan ismine saygısızlıktır. Alparslan ama hangi Alparslan? Bugün sayın Cumhurbaşkanımızın adının yer aldığı bir bulvara “Recep Tayyip Bulvarı” demek etik olur mu? Elbette olmaz. Bizler de Alparslan isminin başına veya sonuna bir unvan eklenmesini ve bunun da Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in adının verilerek yapılmasının yerinde olacağını düşündük.” şeklinde tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Alper Aydemir

İlgili Haberler