AKP yerel yönetimler için CHP ile temasta: "Olumlu adımlar desteklenecek"

AKP yerel yönetimler için CHP ile temasta: "Olumlu adımlar desteklenecek"
CHP’li Torun, AKP’nin Yerel Yönetimler Yasası’nda yapacağı düzenlemeleri içeren taslaktaki olumlu maddeleri destekleyebileceklerini söyledi.

Yerel Yönetimler Yasası değişikliği için AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile görüşen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Belediyeler hizmet veremez halde. Bunu düzeltecek her türlü değişikliği destekleriz” dedi.

Torun, AKP’nin Yerel Yönetimler Yasası’nda yaptığı düzenlemeleri içeren taslağa yönelik görüşmelerin ardından Birgün’e açıklamalarda bulundu.

İmar sorunundan belediyelerin yetki ve gelirlerine kadar birçok konuda düzenleme öngören taslak üzerine AKP’li Özhaseki’nin, “Mutabakat arıyoruz” sözlerini değerlendiren Torun, “AKP’li de olsa MHP’li de olsa CHP’li de olsa belediyelerin sorunları aynı” dedi.

Tüm belediyelerin yaşadığı sorunlara çözüm bulmanın görevleri olduğunu ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Belediyeler şu an hizmet veremez noktaya geldiler. Başkanlar ve yönetimleri, idari, mali ve yetki alanında ciddi sorunlar yaşıyor. Bu konuda atılacak her türlü olumlu adımı partimiz de destekleyecektir” diye konuştu.

KAMP MARATONU

AKP Kızılcahamam’da üç gün sürecek kampta yeni dönemin yol haritası belirleyecekken, CHP de Bolu Abant’ta üç gün sürecek kampa girdi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dün başlayan milletvekili kampı kapsamında bugün partililere seslenecek.

Kılıçdaroğlu konuşmasında, başkanlık sisteminin ülkeye maliyetini ortaya döken raporu açıklayarak demokratik parlamenter rejime dönüşün avantajlarını anlatacak. CHP Lideri, bugün kampta yapacağı konuşmasının büyük oranda içeriğini oluşturacak önsöz yazısında, çok partili hayata geçişin üzerinden geçen 73 yılda demokraside hiç bu kadar “geriye” gidilmediğini kaydetti.