AKP’de Osmanlı torunu krizi

AKP’de Osmanlı torunu krizi
Osmanlı torunu Nurhan Sultan Osmanoğlu, ailesinin İstanbul’un Fethinin 569. Yılı Kutlamaları ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'ne davet edilmemesine tepki gösterdi. Osmanlı torununa yanıt AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci’den geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstanbul’un Fethinin 569. Yılı Kutlamaları ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni''ne katıldı.

Törene davet edilmeyen Osmanlı torunları AKP’yi eleştirdi. 

Nurhan Sultan Osmanoğlu, Twitter’da “Devletimizin İstanbul''un fethini büyük bir özenle kutlanması halkımızın nezdinde de çok büyük yere sahiptir. Fatih Sultan Mehmet Han''ın torunları olarak Osmanoğulları''nı temsilen Hanedan Ailesi Reisi, babam Harun Abdülkerim OSMANOĞLU''nun bu kutlamaya davet edilmesini beklerdik” diye yazdı.

AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci ise Nurhan Sultan Osmanoğlu’na şöyle yanıt verdi: 

“Kıymetli Nurhan Sultan Hanımefendi, Sizler Türkiye Cumhuriyeti''nin eşit vatandaşlarısınız. Seyahat özgürlüğünüz de mevcut. Tüm vatandaşlarımız gibi sizler de tören ve açılışa davetlisiniz. Fakat Fethi Mübin aziz milletimizin tamamının değeridir, mülküdür. Bir aileye ait değildir.”

2. Abdülhamit''in torunu Orhan Osmanoğlu da tartışmaya girdi.

Bugünkü törene katılan ve basın bölümünden fotoğraf paylaşan Orhan Osmanoğlu, AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci’nin mesajıyla ilgili “Gereken cevabı verdik. Birinci bey ne kasıtla söylemiş araştıracağım . Demek Seyhat özgürlüğü bize verilmiş” satırlarını paylaştı.

İşte o mesaj:  

 

İlgili Haberler