"AKP'li başkan 56 seçmeni yaşamadıkları adrese kaydetti" iddiası

"AKP'li başkan 56 seçmeni yaşamadıkları adrese kaydetti" iddiası
AKP Trabzon Şalpazarı Kadın Kolları Başkanı Emine Atalar’ın, 56 kişinin seçmen kaydını, 31 Mart Yerel seçimlerinde oy kullanmaları için başka bir adrese taşıdığı iddia edildi.

Trabzon’un Şalpazarı İlçesi Tepeağzı Mahallesi’nde, 31 Mart yerel seçimleri için uygunsuz adres değişikliği yapıldığı iddia edildi. Karadeniz Gazetesinden Meryem Akgün’ün haberine göre, bu kanun dışı uygulamayı yapan kişi, AKP Şalpazarı Kadın Kolları Başkanı… Şalpazarı Tepeağzı Mahalle Muhtarı Hakkı Güla, konuyla ilgili olarak, “31 Mart seçimleri dolayısıyla rakip muhtar adayı Muhammet Atalar, kızı olan AKP Şalpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Atalar’dan destek alarak mahallemizde ikamet etmeyen kişileri, mahalleye taşıdı” ifadelerini kullandı.

“SİYASİ BASKI NEDENİYLE YAPILAN İTİRAZ GERİ ALINDI”

Muhtar Gülay, mahallede adı geçen fakat oturmadığını tespit ettiği seçmenler için itiraz hakkı olmadığından durumu siyasi partilere bildirdiğini ifade ederek, “AKP ve MHP itiraza yanaşmadı. Fakat CHP ile Saadet Partisi itiraz etti. Bunun üzerine Jandarma işlem başlattı ve 56 kişinin kaydının dondurulmasına tutanak tuttu. İşlemler devam ederken oluşan siyasi baskı ve tehdit CHP’nin itirazını geri çekmesine neden oldu. Ortada yapılan haksızlık ve baskı var. Seçim köyümün dışına çıkmış ve gölge düşmüştür” dedi.