AKP'li Başkan, milletvekilinden dilekçe ile 'torpil' istedi

AKP'li Başkan, milletvekilinden dilekçe ile 'torpil' istedi
AKP Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül’ün, partisinin Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın’dan zabıt katipliği sınavına girecek olan bir aday için ‘yardım’ talebinde bulunduğu ve Taşkın’a bu talebini dilekçeyle ilettiği iddia edildi.

Erdem AVŞAR / Yeniçağ

KPSS’de yeterli puana ulaşarak zabıt katipliği için binlerce aday uygulama sınavlarına girerken, Mersin’de ortaya çıkan bir 'torpil' iddiası gündeme bomba gibi düştü.

İddiaya göre, AKP Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül, AKP Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın’a yazdığı bir dilekçe ile söz konusu sınava girecek bir aday için ‘yardım’ talebinde bulundu.

Sınavdan 4 gün önce ilgili makama gönderilen dilekçede İlçe Başkanı Gül, adayın bilgilerini de verdikten sonra şu ifadeleri kullanıyor:

“09.07.2018 tarihinde saat 09:00’da Mersin Akdeniz Zetinlibahçe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde sözleşmeli zabıt katipliği için uygulama sınavına girecektir Yardımlarınızı bekler, saygılar sunarım.”

Sınavın ardından yayınlanan listede ise dilekçede adı geçen adayın, sözlü sınavdan 93,33 puan alarak başarı listesinde 2. Sırada yer aldığı görülüyor.

İşte o dilekçe ve sınavı kazananların açıklandığı listesi:

İlgili Haberler