AKP'li Başkan yüzlerce çalışanı işten çıkardı

AKP'li Başkan yüzlerce çalışanı işten çıkardı
Yerel seçimlerin tartışmalı kazananlarından Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 400’e yakın belediye işçisinin işine son verdi.

Seçim öncesi “Gönül Belediyeciliği” sloganını kullanarak seçilen Balıkesir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ın ilk icraatı dikkat çekti.

31 Mart Yerel Seçimlerin'de az bir oy farkıyla İYİ Partili İsmail Ok'u geçen ve YSK'ya yapılan bütün itirazlara rağmen mazbatası verilen Yılmaz'ın, seçimlerin ardından YSK Başkanı Sadi Güven'i ziyaret etmesi tepkilere neden olmuştu.

Yılmaz'ın belediyedeki ilk icraatı ise Ramazan öncesi yüzlerce çalışanın işine son vermek oldu.

Balıkesir Postam gazetesinin haberine göre İşten çıkarılanların çoğu İŞKUR vasıtasıyla işe alınan personeller. Ayrıca bu personellerin görevi mezarlık temizleme ve ilaçlama olduğu belirtildi. Yaz ayının gelmesiyle birlikte mezarlık temizliği ve ilaçlama personeline en çok ihtiyaç duyulacak zamanda, bu bölümden personellerin kovulması tepki çekti.

İşlerine son verilen ve haksızlığa uğradıklarını personeller soluğu Büyükşehir Genel Sekreteri Mustafa Küçükkapdan’ın yanında aldı. Durumu gazetelere bildireceklerini söyleyen personellere Genel Sekreterin ise “İstediğiniz yere verin, gazetelerde çıkınca sonucun değişeceğini mi sanıyorsunuz” diyerek cevap verdiği iddia edildi.

İlgili Haberler