AKP’li belediye başkanı, kızını özel kalem olarak atadı

AKP’li belediye başkanı, kızını özel kalem olarak atadı
Rize'de AKP'li İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, kızı Ebru Mete'yi Özel Kalem Müdürü olarak atadı.

Rize'de AKP'li İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, kızı Ebru Mete'yi Özel Kalem Müdürü olarak atadı. Belediye Başkanı'nın büyük oğlu üniversitenin kantin ihalesi kazanırken küçük oğlu ise ilçedeki binaların dış cephe tadilat boyama onarım işlerini aldı.

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre, Rize İyidere Belediye Başkanı Ahmet Mete, kızını kendine Özel Kalem Müdürü atadı. Başkanın büyük oğlu Osman Mete de ilçede bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nun kantin ihalesini kazandı. Başkan Mete’nin küçük oğlu Özhan Meteise ilçedeki binaların dış cephe tadilat boyama onarım işlerini aldı.

‘Kayırmacılık, liyakat ve siyasi etik’ tartışmalarına neden olan konuyla ilgili olarak Mete, “Önemli olan benim kızım oğlum olması değil, işlerini kaliteli yapıp yapmadıkları” dedi.

Başkan, kızıyla ilgili görevlendirmeyi şöyle savundu:

“Kızım şirket elemanıydı, kadroya geçti. Bizde özel kalem diye birim yok. Kızım telefonlarıma bakıyor. Neticede biri bakacak onlara.”

Mete, üniversitenin kantin ihalesini alan büyük oğlu için ise, “Kim talipse gelsin verelim orayı. Her ay 2 bin 500 lira zarar ediyor. 3 milyar lira masraf etti. O kantini isteyen kim varsa gelsin devredeyim. 5 kuruş da almayacağız” diye konuştu.