AKP’li belediye başkanı millet bahçesinin maliyetini itiraf etti. Atatürk adını taşıyan stadın yerine yapılıyor

AKP’li belediye başkanı millet bahçesinin maliyetini itiraf etti. Atatürk adını taşıyan stadın yerine yapılıyor
AKP’li Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya’da Atatürk stadının yerine yapımı devam eden millet bahçesinin artan inşaat maliyetleri nedeniyle 100 milyon liraya mal olabileceğini açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tara­fından yapımına başlanan Meram Millet Bahçesi inşaatına ilişkin açıklamalarda bu­lunan Meram Bele­diyesi’nin AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “44.5 milyon lira rakam ortada. Ama şu an o paraya o yerin kapısından girip üç adım atamazsı­nız. İnşaat maliyetleri çok yükseldi. Muhtemelen o rakamlar ihale ve iş bitti­ğinde 100 milyona ulaşmış olacak. Ama biz rakamları revize etmek, ihale yapıldı­ğı haliyle yine orada koru­yoruz” dedi.

İKİNCİSİ YAPILIYOR

Eski Atatürk Stadyu­mu’nun yerine, inşası devam eden Konya Millet Bahçesi için Başkan Kavuş şu bilgileri verdi: “Kon­ya’mızın ilk millet bahçesi Dutlukır bölgesindeki Meram Millet Bahçesi. Çok da güzel hizmet veri­yor. Şimdi Konya’nın ve Meram’ın ikinci millet bahçesi eski stadyumun olduğu yere inşa ediliyor. Önümüzdeki yaz aylarının başında da açılmış olacak. 108 bin metrekarelik bir alanda göletleri, spor alan­ları, tarihten örnek alarak yapılmış kafeterya, millet kıraathanesi gibi alanların da olduğu içerisinde Sela­haddin Camii’nin inşasının da devam ettiği bir bölge.”

''ATATÜRK'' STATLARI MİLLET BAHÇESİ OLDU

Millet bahçesine çevrilecek statların 7''si “Atatürk” adını taşıyor.

Bursa Atatürk, Eskişehir Atatürk, Diyarbakır Atatürk, Giresun Atatürk, Hatay Atatürk, Konya Atatürk ve Sakarya Atatürk Statları millet bahçesine dönüşecek ve Atatürk''ün adı da silinmiş olacak.

18 ilde yapılacak millet bahçelerinin 16''sı da eski statların yerine konulmasına karar verilmişti.