AKP'li belediye MHP'ye geçti, elektrikleri kesildi

AKP'li belediye MHP'ye geçti, elektrikleri kesildi
Yerel seçimlerde AKP'den MHP'ye geçen Düzce'nin Akçakoca Belediyesi'ne ait bazı işletmelerinin elektriği, yaklaşık dört yıldır ödenmeyen borç nedeniyle kesildi.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Sel afetinden yeni çıkan Düzce'nin Akçakoca ilçesinde belediyenin elektriği, AKP döneminde ödenmeyen borç nedeniyle kesildi.

Sakarya Elektrik Perakende Satış A.Ş. (SEPAŞ) yaklaşık 4 yıldır ödenmeyen 4 milyon TL'lik borç gerekçesiyle Akçakoca Belediyesi'nin bazı işletmelerinin elektriklerini keserken, konu hakkında açıklama yapan MHP'li Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, sel afetinin yaralarının sarılmaya çalışıldığı bir dönemde yapılan bu işleme sitem ederek, "3-4 yıldır borç ödenmemiş, şimdi kesme gereği duydular" dedi.

Bolu, Düzce, Kocaeli ve Sakarya illerinde görevli perakende elektrik satış şirketi olan SEPAŞ, Akçakoca Belediyesi'nin son 4 yıldır ödenmeyen elektrik borçlarına karşılık belediyenin işlettiği Akçakoca Kahvecisi isimli işyeri ile Merkez Camii karşısındaki Fedai Karabıyık Parkı'nın ve bunların yanı sıra farklı bölgelerdeki 4 adet çocuk oyun parkının elektriklerini kesti.

TOPLAM BORÇ 4 MİLYON TL

Toplamda 4 milyon lira elektrik borcu biriken Akçakoca Belediyesi'nin kalbi konumunda olan Değirmenağzı'ndaki hizmet garajı ile belediye iştiraki olan Abidaş'ın da elektriklerinin kesildiği öğrenildi.

AKP'Lİ BELEDİYE ÖDEMEDİ, MHP'nin BAŞINA PATLADI 

Öte yandan Sepaş'ın elektrik kesme işlemine neden olarak seçimlerden sonraki ay olan nisan 2019'dan gelen borcu gerekçe göstermesi, uygulamada çifte standart olarak değerlendirildi.AKP'li olan önceki dönem yönetiminin 4 yıl boyunca elektrik faturalarını ödemediği ve kesme girişimlerine de siyasi iktidarın gücünü kullanılarak engel olduğu iddia edildi.

"3-4 YIL BEKLEMİŞLER, BİZ GELİNCE KESTİLER"

31 Mart yerel seçimlerinin ardından belediye, iktidardan farklı bir siyasi partinin yönetimine geçince hızla harekete geçen Sepaş'ın bu tepki çeken işlemi hakkında değerlendirmelerde bulunan MHP'li Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, "3-4 yıl beklemişler, biz gelince kestiler." diyerek imalı bir açıklamada bulundu.

Sel afetinden yeni çıkmış ilçe olduklarını belirten ve 17-18 Temmuz tarihlerinde yaşanan sel ve heyelan afetleri nedeniyle zor günler geçiren ilçede halkın kullanım alanlarında elektriğin kesilmesinin doğru bir yaklaşım olmadığına işaret eden Yanmaz, elektrikleri açtıracaklarını belirtti.