AKP'li Belediyeden kadınları değersizleştiren kitap

AKP'li Belediyeden kadınları değersizleştiren kitap
AKP'li Kütahya Belediyesi'nin yeni evli çiftlere dağıttı kitap gündeme oturdu. CHP Milletvekili Kaplan, içerisinde "Çocuklar 10-12 yaşında evlendirilebilir" ve buna benzer skandal ifadelerin bulunduğu kitapların evli çiftlere dağıtıldığını ortaya çıkardı.

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Kütahya Belediyesi tarafından dağıtılan 'Evlilik ve Aile Hayatı'na benzer bir kitabın Pamukkale Belediyesi tarafından da dağıtıldığını tespit ettiklerini bildirdi. Hatta kitabın orjinalinin Meclis kütüphanesinde bulunduğunu söyledi. Pamukkale Belediyesinin dağıttığı 'Evlilik ve Mahremiyetleri' kitabında da skandal sözler var.

'Çocuklar güneye doğru 10-12 yaşlarında evlendirilebilirler'

Pamukkale Belediyesi tarafından dağıtılan 'Evlilik ve Mahremiyetleri' adlı kitabın kısa sürede eline ulaşacağını kaydeden Kaplan, bu kitabın içeriğinde "Kadınlar spor sahalarına ve parklara gitmemeli","Sen kadını dövdükçe kadın seni daha çok sevecek, daha çok isteyecek","Çocuklar güneye doğru sıcak iklimlerde 10-12 yaşlarında evlendirilebilir", "Bale şeytan ocağı, tiyatro şeytan yuvası", "El sıkışıp tokalaşmak zinaya giden yoldur" , "Kadının saçını kesmesi, tıraş olması yasaktır", "Kadının kahkaha atmasına takıntılı","Kadınlar akıl ve ilim yönünden noksandır. Kadınlarla istişare edilmemeli, kadının söylediğinin tam tersi yapılmalı", "Kürtaj çocuk katilliği, doğum kontrolü israf", "Nişanlı bile olsalar henüz evlenmemiş çiftlerin, beraber gezmelerinin haram", "Kadın, eşinden izinsiz sokağa çıkamaz", "Hristiyan veya Musevi bir kadınla evlenmiş erkeğin; eşinin kilise veya Sinagoga gitmesine izin vermeme hakkı var", "İslam ülkesinde dinden çıkan bir kimsenin, aile yuvasının yıkılarak tekrar evlenmesine de müsaade edilmeyip cezalandırılmasını meşru görüyor" gibi ifadelerin yer aldığını savundu.

'Dağıtan belediye başkanları hakkında cezai işlem başlatılacak mıdır?'

Kaplan, kitaplara ilişkin Meclis Başkanlığına verdikleri önergede şu soruları yönettiklerini belirtti: "Bu kitaplar ne zaman beri dağıtılıyor? Kaç adet dağıtılmıştır ve bunlar toplatılacak mıdır? Peki bu kitaplara milletin parası ile kaç lira ödenmiştir? Bu kitabın çok sayıda baskısı yapılmış ve serbest olarak da satılmaktadır. Anayasaya ve yasalara aykırı durumlar içeren bu ve bunun gibi kitapları kimler onaylamıştır? Bu kitabın yazarları hakkında cezai işlem yapılacak mıdır? Bunları dağıtan belediye başkanları bu kitapları okumadan dağıtıyorsa fena. Okuyarak dağıtıyorsa daha da fena. Bu başkanlar hakkında idari, siyasi ve cezai işlem başlatılacak mıdır? Bu kitaplar farklı ama içerikler benzer. Bu yazarlar acaba hangi tarikat mensubudurlar? Bu yazarlar belediyelerden maaş ya da herhangi bir ödeme almışlar mıdır? Başka hangi belediyelerde bu tarz kitaplar dağıtılmaktadır?"