AKP’li belediyenin araç kiralama işini AKP’li vekil kazandı

AKP’li belediyenin araç kiralama işini AKP’li vekil kazandı
Borcu nedeniyle cami satılığa çıkarması ile gündeme gelen AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı 36 milyon TL'lik araç kiralama ihalesini, AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’in ortağı olduğu şirket kazandı.

Türkiye'nin en borçlu belediyelerinden biri olan ve geçtiğimiz günlerde vergi borçlarını ödeyebilmek için Milli Mücadele'nin simgelerinden Zağnos Paşa Cami'ni satmak istemesiyle gündeme gelen AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 36 milyon TL’lik araç kiralama ihalesi açmıştı.

Balıkesir Su Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürlüğü’nce yapılan araç ihalesi sonuçlanırken, ihaleyi, AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’in ortağı olduğu şirket kazandı.

Sözcü'de yer alan habere göre ise, CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, AKP'li belediyenin ihalesine tepki gösterdi. Aytekin şunları söyledi:

“29 binek araç, 35 adet 4X4 araç, 37 adet kamyonet, 67 adet 4X4 Pickup, 31 kamyonet ve 2 minibüsten oluşan araç kiralama işi, AKP Milletvekili Vahit Kiler'in ortağı olduğu Tureks firmasına verildi. Şartnameye bakınca, lüks araçların kiralandığı da görülüyor. Asli görevi kanalizasyon ve su hizmeti olan bir belediye şirketinin bu işleri yapmak yerine 36 milyon lirayı araç kiralamaya harcıyor.” Tureks şirketi, Afyon, Denizli ve Tekirdağ belediyelerine de araç hizmeti veriyor.