AKP’li belediyenin ihaleleri Sayıştay Raporuna takıldı

AKP’li belediyenin ihaleleri  Sayıştay Raporuna takıldı
Sayıştay denetçileri, AKP’li Bayrampaşa Belediyesi’nin ihale kanununa aykırı hareket ettiğini tespit etti. 2018 Sayıştay Raporu, AKP’li Bayrampaşa Belediyesi’nin yaptığı ihalelerde “rekabeti engelleyici düzenlemelere” yer verdiğini gösterdi.

TOLGA ŞAHİN /YENİÇAĞ

2018 Sayıştay Raporu, AKP’li Bayrampaşa Belediyesi’nin yaptığı ihalelerde “rekabeti engelleyici düzenlemelere” yer verdiğini gösterdi.

KENDİ MALI OLMA ŞARTI

Belediye açtığı destek alım ihalesinde –ihaleye katılacak firmaların kendi araçlarına sahip olma- önkoşulunu getirdi. Ancak işin mahiyetini inceleyen Sayıştay Denetçileri, açılan iş kapsamında kullanılacak araçların piyasa koşullarında temininin mümkün olduğunu ve yüklenici firma tarafından işin ifşası sırasında kiralanabilecek nitelikte olduğunu tespit etti.

YETKİ BELGESİ ŞARTI

Bayrampaşa Belediyesi Gençlik Merkezi Hizmet alımında ise yüklenici firmanın Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) A Sınıfı Yetki Belgesi’ne sahip olması istendi. Bahse konu ihale kapsamında eğitim faaliyetleri, spor etkinlikleri, gençlik kampları, kulüp faaliyetleri, gezi, seminer ve organizasyon işleri ile bu faaliyetler kapsamında kullanılacak temizlik malzemeleri, kamp ekipmanları (uyku tulumu, çadır vb.), kırtasiye malzemeleri ve yiyecek ihtiyaçları yer aldı.

İHALESİZ SÜRE UZATIMI

Belediye ayrıca mülkiyetindeki bazı taşınmazları kiralayan ve kira süresi sonunda tekrar ihaleye çıkması gerektiği taşınmazlarını ihalesiz olarak aynı firmalara süre uzatımı yaparak kiraya verdi. Taşınmazların bazılarını kiralayıp sözleşmede belirlenen kira tutarını ödemeyen kiracıların ise kanuna aykırı olarak sözleşmeleri feshedilmedi ve bu kişiler ihale yasaklısı yapılmadı.