AKP'li belediyenin ihalelerinin yüzde 70'i yandaş firmalara!

AKP'li belediyenin ihalelerinin yüzde 70'i yandaş firmalara!
AKP'li Güngören Belediyesi'nde anayasaya aykırı ihalelerin yandaş firmalara aktarıldığı Sayıştay raporlarında ortaya çıktı.

Sayıştay'ın AKP'li Güngören Belediyesi raporunda birçok usulsüzlüğe yer verildi. Rapora göre, ihaleler, aynı firmalar aktarıldı. Raporda bir yıl içerisinde 15 kez tadilat yapıldığı ve 8 kes kamera sistemi kurulmuş gibi gösterildiği de belirlendi.

Sözcü'de yer alan habere göre, ihaleleri, en düşük teklifi veren firma yerine en yüksek teklifi veren firmalar kazandı. Belediye bürokratlarının, 15 milyon 230 bin 276 liraya kiralanan araçlarla, Akdeniz ve Ege sahillerinde tatile çıktığı da belirlendi. Tatile giderken geçilen otoyol ve köprü ücretleri de belediye kasasından ödendi. Raporda şu tespitler yapıldı: 

"İhtiyaçların ihalesiz ve parasal sınırların altında kalacak şekilde adet bazında alındığı, kısımlara bölündüğü ve alımların yüzde 70'inin sadece 4 firmadan yapıldığı görülmüştür. İdarenin hiçbir ihalesini yüklenici sıfatıyla üstlenemeyen ve hiçbir ihalesine teklif dahi vermemiş olmasına rağmen, doğrudan alımlarının yüzde 70'inin bu firmalarda yoğunlaşması dikkat çekmiştir."

RESMİ ARAÇLA TATİL

"Doğrudan temin yöntemiyle aynı ay içerisinde 3 kes aynı nevide mal alındığı gibi yıl içerisinde de 15 kez tadilat, 8 kez kamera güvenlik sistemi gibi alımlar mevcuttur. 2017'de 'Kültürel Etkinlik İhalesi' adı altında hizmet ihalesi yapılmış, en avantajlı teklifi veren 'E' şirketinin teklifi KDV hariç 982 bin 820 TL olduğu halde 'A' şirketinin KDV hariç 1 milyon 242 bin 230 liralık teklifi benimsenmiştir. Hizmet araçlarının personelin yıllık izinlerinde de kullanılıp beraberlerinde götürüldüğü, yıllık izin müddetince de şahsi kullanımlarda olduğu görülmüştür. Bu kullanımların özellikle tatil beldelerinde yoğunlaştığı tespit edilmiştir. Bu kullanımlarda yakıt giderleri, otoyol ve köprü ücretleri de belediye bütçesinden ödenmiştir"