AKP’li Cahit Özkan “Düşüş olacak” demişti. Vakalar 55 bine dayandı sosyal medya karıştı

AKP’li Cahit Özkan “Düşüş olacak” demişti. Vakalar 55 bine dayandı sosyal medya karıştı
Son açıklanan Vaka sayıları 55 bine dayandı. Vakaların bu denli artmasıyla birlikte, kalabalık salonlarda gerçekleştirilen AKP kongrelerinin korona virüs vakalarında artışa neden olduğu iddialarına itiraz eden AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın “Vakalar düşecek” açıklaması sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Tele 1''de yer alan habere göre, korona virüs salgınında dün akşam çok geç saatlerde açıklanan vakaların 55 binlere dayanmasıyla birlikte, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın sözleri sosyal medyada yeniden gündem oldu.

Büyük kalabalıklarla gerçekleştirilen AKP kongrelerine yönelik eleştirileri kabul etmediklerinin belirten Özkan, iki hafta önce Haber Global’de katıldığı canlı yayından vakaların düşüşe geçeceğini iddia etmişti.

AKP 7. Olağan Büyük Kongresi’nde hem salon içinde hem de salon dışında oluşan kalabalık ve maske mesafe kurallarının hiçe sayılması tartışmaları alevlendirirken kongreden sonra konuşan Cahit Özkan, "Göreceksiniz önümüzdeki süreçte vaka sayısındaki artış yaşanmayacak, umuyoruz ve inanıyoruz ki düşüş yaşanacak. Trübünlerde ise maske mesafeyi kontrol almaya çalıştık. O kalabalıktan bir şekilde geçip kongre alanına biz de geldik. Orada yatay çekimden ötürü alan dar olarak görünüyor ve kalabalık iç içe geçmiş gibi yansıyor. Bu konuda bir hassasiyetimiz vardı orada riski artıracak bir durum yoktur. Maske, mesafe, temizlik konusuna özenle dikkat ettik. Burada bir vaka artışı falan olmayacak." ifadelerini kullanmıştı.

VAKALAR ARTIŞA GEÇTİ

Öte yandan AKP kongrelerinin ardından ise vakalar artışa geçmesi dikkat çekti. 10 bin bandının altındaki korona virüs vakaları kongrelerin ardından önce 15 binlere yükseldi. Geride kalan 3 haftalık sürede ise son olarak dün açıklanan verilerde vakaların 55 bine dayandığı öğrenildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan günlük korona virüs tablosuna göre; Türkiye’de son 24 saatte 302 bin 108 korona virüs testi yapıldı, 54 bin 740 kişinin testi pozitif çıktı, 276 kişi hayatını kaybetti. Salgında günlük yeni vaka sayısı ve can kaybında rekor kırıldı.

 

İlgili Haberler