AKP'li ismin "Camiye ayakkabılarıyla girdiler" eleştirisi asılsız çıktı!

AKP'li ismin "Camiye ayakkabılarıyla girdiler" eleştirisi asılsız çıktı!
AKP eski Milletvekili Şamil Tayyar'ın, CHP'lileri "ayakkabılarıyla girdiler" diye eleştirdiği yerin cami değil ardiye olduğu ortaya çıktı. Basın açıklaması yapan CHP'li İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet Kaplan, "Biz bu senaryoları Kabataş’ta da gördük. Ne zaman halkımızın iyiliği için bir şey yapsak hemen iftiraya başvuruyorlar" diyerek suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

AKP eski Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla CHP'li İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet Kaplan'ı camiye ayakkabılarıyla girdiği için eleştirdi. Bu paylaşımının altına Tayyar'ı destekleyen çok sayıda yorum yapıldı. 

Şamil Tayyar, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Özel hayatınız ve dine bakışınız kişisel tercihinizdir. Birgün... Bir camiye yolunuz düşer, kapısından içeri adımınızı atarsanız eğer, edepsizlik, saygısızlık yapamazsınız. CHP’li İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet Kaplan gibiler dahil. Yazıklar olsun!"

İşte o paylaşım:

İDDİALAR ASILSIZ ÇIKTI

Tayyar'ın İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in Kocaeli İzmit'e bağlı Fethiye Köyü’nde bir camiye ayakkabı ile girdiği iddialarının asılsız olduğu anlaşıldı. Kocaeli'de bir yerel gazetede yer alan habere göre Tayyar'ın sosyal medya hesabından fotoğraflarını paylaşarak "ayakkabılarla girildi" diye eleştirdiği yerin cami değil, köyün ardiyesi olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

KÖY EVİ OLACAK

İzmit Belediyesi tarafından yapılan açıklamada da geçtiğimiz seçimlerde aynı alana sandık konularak vatandaşların o alanda oy kullandıkları ifade edildi. Aynı alanın ardiye olarak kalmaması, köydeki vatandaşların daha etkin kullanması için 'köy evi' olarak projelendirme çalışmaları da sürüyor.

CAMİDEN FOTOĞRAF

Sosyal medyada İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet Kaplan ve heyetinin ardiyenin hemen yanında bulunan camideki fotoğrafı da paylaşıldı.

ek-aciklama-2019-12-07-153515.png

"YALAN, İFTİRA, İKİNCİ KABATAŞ YALANI"

İzmit Belediye Başkanı Avukat Fatma Kaplan Hürriyet olayla ilgili yaptığı basın açıklamasında, ilk olarak AKP’li meclis üyesi Şener İnce’nin ortaya attığı iddianın doğru olmadığını açıkladı.

AKP'li Şener İnce şu paylaşımı yapmıştı:

ek-aciklama-2019-12-07-160630.png

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

“Camiye ayakkabıyla girdi” iddiasına fotoğraflarla cevap veren Başkan Hürriyet, “AK Partili meclis üyesi Şener İnce, Fethiye Köy halkına iftira atmıştır. Milletin oyu ile seçilen 4 muhtarımıza iftira atmıştır. Ben buradan Şener İnce’ye sesleniyorum. Sen Fethiye Köyü halkından, İzmit halkından, milletin oylarıyla seçilmiş 4 muhtarımızdan özür dilemek zorundasın” dedi. Başkan Hürriyet ayrıca Pazartesi saat 10:00’da milleti kin ve nefrete sürüklemek suçundan Şener İnce hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

Basın açıklamasında konuşan Başkan Fatma Kaplan Hürriyet, “AK Partili meclis üyesi Şener İnce’nin paylaşımının basında yer alması ve ne yazık ki bir iftira karşısında basın açıklaması gereği duyduk. Bu açıklamada muhtarlarımız, meclis üyelerimiz ve halkımızla beraber olmak istedik. Bu iftiraya karşı sessiz kalmayacağız. AK Partili meclis üyesi Şener İnce bir paylaşım yapıyor diyor ki ‘Camiye ayakkabıyla girdiler’ biz bu senaryoları Kabataş’ta da gördük. Ne zaman halkımızın iyiliği için bir şey yapsak hemen iftiraya başvuruyorlar. Düğün salonlarının 1 TL olmasıyla ilgili çalışmamızın ardından kendi meclislerinde hiçbir şey yapamadılar. Ne yapalım ne edelim diye düşündüler böyle bir iftira attılar” dedi.