AKP'li Ömer Çelik'ten İlker Başbuğ açıklaması

AKP'li Ömer Çelik'ten İlker Başbuğ açıklaması
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, FETÖ'nün siyasi ayağına ilişkin eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un açıklamalarına ilişkin "Bunun arkasında iyi niyet görmemek gerekir" ifadelerini kullandı.

AKP MYK toplantısı sonrası açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, FETÖ'nün siyasi ayağına yönelik eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un açıklamalarına ilişkin bir soruya da cevap verdi.

"Emekli Orgeneral Bağbuğ yasal düzenlemede altında imzası olanların FETÖ mensubu olduğunu iddia etti. Emekli bir askeri bürokratın TBMM üyelerini terör örgütünün üyesi olarak değerlendirmesi, kanun teklifini kim hazırladıysa yasamanın üyelerini suçlaması son derece vahim yaklaşımdır" ifadelerini kullanan Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

"İYİ NİYET GÖRMEMEK GEREKİR"

"Bu FETÖ'nün temizlenmesine mi hizmet etmektedir, yoksa başka bir manaya mı gelmektedir. Kim ki herhangi meseleyi vesile addecek yüce Meclisi ve sivil siyaseti aşağılamaya çalışıyorsa bunun arkasında iyi niyet görmemek gerekir.

Buna maalesef bazı CHP'li arkadaşlarımızın da paralel şekilde destek verdiklerini görüyoruz. Bu asker sivil ilişkilerine dair Türkiye'de iktidarın el ele verdiği bu hususların düzenlenmesine dönük olarak en önemli reformlardan bir tanesidir."

"VAHİM BİR GELİŞME"

"Bununla ilgili arkadaşlarımız gerekeni yapacaklar, aynı şekilde görev alanına giren herkes üzerine düşen görevi yapacaktır.

Bugün birilerinin geçmişte kendi parti ve genel başkanlarının demokratikleşme yönünde yaptığı çok iyi bir işi reddetme noktasına gelmesinin altını çiziyoruz.

Bir emekli askeri bürokratın ortaya attığı argümanın peşine birtakım yasama mensuplarının peşine takılmasını vahim bir gelişme olarak değerlendiriyoruz."

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un katıldığı bir canlı yayında “26 Haziran 2009’daki kanun teklifini getiren siyasiler araştırılsın. FETÖ’nün siyasi ayağı yok dersek gerçek inkar olur" şeklinde konuşmuştu.

İlgili Haberler