AKP’li Sağlık Komisyonu Başkanı’ndan başhekimlere: Bunlar sopalık

AKP’li Sağlık Komisyonu Başkanı’ndan başhekimlere: Bunlar sopalık
AKP'li Şener Yediyıldız, TRT'de katıldığı bir programda, Gazi Üniversitesi'ne gönderilen 'hayati riski yoksa ameliyat yapmayın' talimatını doğruladı. Yediyıldız başhekimlere ise, 'bir takım aklı evveller' ve 'bunlar sopalık' ifadelerini kullandı.

AKP'nin Sağlık Komisyon Başkanı Şener Yediyıldız,  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu'nun Meclis'e taşıdığı, Gazi Üniversitesi Hastanesine gönderilen ‘Malzeme yok hayati riski olmayan ameliyatları yapmayın, yapanlara soruşturma açılır’ talimat belgesini doğruladı.

TRT'de yayınlanan bir programa katılan AKP Ordu Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Şenel Yediyıldız’a Sağlık Bakanlığı'nın acil olmayan durumlar dışında ameliyat yapılmaması konusunda yayınlanan genelge hatırlatılarak ‘Böyle bir tasarruf var mı?’ sorusu yöneltildi.

Soruya ilginç bir cevap veren Yediyıldız, ‘Hastanede ağır ameliyatlar yapmayın diye resmi yazı yazmışlar servislere böyle birkaç tane belge var’  ifadelerinin hemen ardından ‘Bunlar aklı evvel bir takım başhekimler. Aslında onlar tabiri mazur görün, sopalıkta ama maalesef öyle bir şey yok’ dedi.

İlgili Haberler