AKP’li Tevfik Göksu’ya yanıt Barış Yarkadaş’tan geldi: Elinizi korkak alıştırmayın

AKP’li Tevfik Göksu’ya yanıt Barış Yarkadaş’tan geldi: Elinizi korkak alıştırmayın
Balıkesir’in Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü kutlamalarında, temsili olarak sergilenen gösteriye tepki gösteren AKP’li Tevfik Göksu’ya yanıt, gazeteci Barış Yarkadaş’tan geldi.

DHA''nın haberine göre, Edremit ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99’uncu yıl dönümü etkinlikleri kapsamındaki efelerin gösterisi sırasında bir kadın, üzerine siyah çarşaf örtülüp, zincire bağlandı.

Efeler, kadını zincirden kurtarırken, siyah çarşafın altından ise beyaz elbiseleriyle çıkan kadın, Türk bayrağıyla protokole poz verdi. Gösteriyle Edremit’in esareti ve kurtuluşunun anlatılmasının amaçlandığı belirtildi.

Gösteriyi düzenleyen komite hakkında soruşturma başlatılırken, Kutlama Komitesi Başkanı Edremit Kaymakamı Turgay Ünsal''ın, İçişleri Bakanlığı tarafından merkeze çekildiği açıklandı.

AKP’Lİ GÖKSU’DAN TEPKİ

Söz konusu temsile AKP’li Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’dan tepki geldi.

Göksu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “CHP’li Edremit Belediyesi’nin, kurtuluş mücadelemizin sembolü olan Anadolu Kadınının kıyafeti üzerinden yaptığı bu alçaklığı kınıyorum. Unutmayın ki; CHP’nin genetik kodlarında insan hakları, inanca saygı ve özgürlük yoktur.” ifadelerine yer verdi

“ELİNİZİ KORKAK ALIŞTIRMAYI”

Göksu’ya yanıt ise gazeteci Barış Yarkadaş’dan geldi. Göksu’nun paylaşımını alıntılayan Yarkadaş, şu ifadeleri kullandı:

“Aynı gösteriyi 4 Eylül’de AKP’li Bigadiç Belediyesi de yaptı. Üstelik bu gösteri bölgede 50’li yıllardan bu yana yapılıyor. Madem kınıyorsunuz; elinizi korkak alıştırmayın. AKP’li Bigadiç Belediyesi’ni de kınayın. Bekliyoruz Tevfik Bey…”

İlgili Haberler