AKP’li vekillerden Mustafa Yeneroğlu’na ikaz: “İtaat et, rahat et”

AKP’li vekillerden Mustafa Yeneroğlu’na ikaz: “İtaat et, rahat et”
Karar gazetesi yazarı Akif Beki, AKP’den istifa eden İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nu bazı AKP'li vekillerin daha fazla konuşmaması yönünde ikaz ettiğini ve ‘konuşmayanları zorda bırakıyorsun’ dediğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, AKP’den istifasını açıklayan Mustafa Yeneroğlu’nu bazı AKP’li vekillerin arayarak ikaz ettiğini yazdı. Beki, bazı AKP’li vekillerin Yeneroğlu’na ‘konuşmayanları zorda bırakıyorsun’ dediğini aktardı.

Karar gazetesi yazarı Akif Beki, “Susmadı gitti Yeneroğlu da!” başlıklı yazısında şunları söyledi:

“Kulağıma geliyor, Yeneroğlu’nu arayıp dostça ikaz eden AK Partili arkadaşları bile çıkıyormuş. ‘Bak biz konuşuyor muyuz, hadi sen de sus artık, konuşunca konuşmayanları zorda bırakıyorsun, bu hiç de adil ve ahlaki değil’ diye uyarıyorlar, ‘itaat et rahat et’ ilkesine davet ediyorlarmış ama nafile”

AKP’DEN İSTİFA ETTİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde TBMM’de düzenlediği basın toplantısında AKP’den istifa ettiğini açıklayan İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talebi üzerine istifa ettiğini söylemişti. Yeneroğlu’nun adı bir süredir eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun çalışmalarını sürdürdüğü yeni oluşuma katılacağı iddia edilse de bu konuda bir doğrulama gelmedi. Yeneroğlu ayrıca milletvekilliğinden de istifa edebileceğinin sinyallerini vermişti.

Yeneroğlu, düzenlediği basın toplantısında "Partimin çok büyük bir ekseriyetinin benim yönelttiğim eleştirileri paylaştığına eminim" demiş, "AK Parti'nin kuruluşunda rahmetle yad edeceğim Erbakan Hocam'a yönelik eleştirilerin bugün çok daha şiddetli bir biçimde geçerli olması beni üzüyor" ifadelerini kullanmıştı.