AKP'lileri unutan Ali Erbaş TV programlarına yüklendi

AKP'lileri unutan Ali Erbaş TV programlarına yüklendi
Dinin istismar edildiğini belirterek televizyon programlarına yüklenen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Erbaş'ın, AKP'li isimlerin kamuoyunda infiale neden olan açıklamalarına ilişkin değerlendirmede bulunmaması dikkat çekti.

Diyarbakır'da temaslarını sürdüren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Dicle Üniversitesi'nde gençlerle bir araya geldi.

Üniversitenin Kongre Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe Erbaş'ın yanı sıra Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen ve öğrenciler katıldı.

Ali Erbaş, "İstismara en açık olan alanlardan birisi dindir, birisi tıptır. Bizim alan ne kadar istismar ediliyor biliyoruz. O istismarlar, ne hurafelere yol açıyor, hurafelerden oluşan bir din anlayışına sebep oluyor. Bunu biliyoruz. Televizyonlar kuruluyor, radyolar kuruluyor. Ağzı ayet okumaya yakışmayan adam televizyonda çıkıyor. Yüz binlerce insanı peşinden sürüklüyor, ayeti yanlış okuyor" ifadelerini kullandı. 

YİNE AKP'LİLERE SESSİZ KALDI!

Ali Erbaş'ın televizyonlara çıkan ve yanlış dini bilgi veren kişilere tepki gösterirken, seçmenlere hitap eden AKP'li isimlerin dini siyasete alet etmesine ilişkin herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekti.

Öyle ki, AKP'li vekil İsmet Yılmaz'ın “Hilmi Bilgin'e vereceğiniz destek, kıyamet gününde kurtuluşunuz olacak" sözleri kamuoyunda büyük infiale neden olurken Diyanet İşleri'nden konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Yılmaz'ın açıklamalarına benzer söylemler AKP'li isimler tarafından kullanılmaya devam ederken, geçtiğimiz günlerde AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar da katıldığı bir mitingde "Allah'ın karşısına çıktığınız zaman emaneti bize verdiğinizden dolayı size hesap sormayacak" ifadelerini kullanmış ve vatandaşın tepkisine neden olmuştu.

İlgili Haberler