AKP’nin (emekli asker) Milletvekili hakkında şok iddialar...

Ümit Yalım 28 Şubat tiyatrosunun bilinmeyen perdesini araladı...

 

Bugün 28 Şubat’ın 16’ncı yılındayız. Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli kırılma noktalarından birinin gerçekleri hâlâ gün yüzüne çıkabilmiş değil. At izinin it izine karıştığı uzun süreçte dalga dalga operasyonlar devam ediyor ama sonuçta ne var?..
Karartma.. Karartma.. Karartma..
Bu satırlardan sonra, noktasına ve de virgülüne dokunmadan yer vereceğim açıklama karşısında şok olacaksınız. Eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, 28 Şubat tiyatrosunun sır perdesini aralayacak çok önemli bir açıklama yaptı. Darbe ve muhtıraların arkasındaki (güya) gerçekleri ortaya çıkarmak üzere kurulan Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu’nun AKP’li üyesi emekli Tümgeneral Şirin Ünal hakkında Ümit Yalım’ın anlattıklarını ve daha fazlasını hayretler içinde okuyacaksınız. 28 Şubat 1997 tarihli tiyatronun belki de küçük bir sahnesinin aydınlatılması için aynen yer veriyorum;
 “Tayyip Erdoğan’a 28 Şubat ile ilgili olarak bazı sorular yönelttik ve Erdoğan’ın 28 Şubat’ın neresinde olduğu sorusunu kamuoyunun gündemine getirdik. Erdoğan’a, İstanbul Belediye Başkanı olduğu dönemde; Çevik Bir, İstanbul MİT Bölge Başkanlığı ve Ali Kalkancı ile olan ilişkilerini sorduk. Erdoğan’a, Başbakanlık döneminde Sincan’da yürütülen tank birliğinin bağlı olduğu generali neden ödüllendirdiğini de sorduk. Ancak, Erdoğan sorularımızın hiçbirisine cevap vermedi, veremedi. Sükut ikrardan gelir. Böylece sorularımızın cevabının ‘evet’ olduğu ortaya çıktı.
Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu, birçok konuda araştırma yaptı. Komisyon Başkanı AKP’li Nimet Baş, Alt Komisyon Başkan Vekili ise AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’dı. Baş-Ünal ikilisi, 28 Şubat sürecinde psikolojik harekat maksadıyla görevlendirildiği söylenen Ali Kalkancı’yı komisyona davet etmedi. Tayyip Erdoğan’ın, Ali Kalkancı’nın arkadaşı olduğunu söyleyen Emire Kalkancı da komisyona davet edilmedi. Deniz Baykal komisyona, Çevik Bir ile hiçbir yerde ve hiçbir zaman görüşmediğini beyan etti. Ancak, Tayyip Erdoğan, Çevik Bir ile ilgili soruların hiçbirisine cevap veremedi. Tayyip Erdoğan’ın 28 Şubat’ın neresinde olduğunu çok iyi bilen Baş-Ünal ikilisi, komisyonda hiç ilgisi olmayan kişilerin dinlenmesini sağlayarak hedef saptırdılar ve gerçeklerin ortaya çıkmasını engellediler. Peki, alt komisyon başkanı AKP’li Şirin Ünal kimdir?
Şirin Ünal, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda, 2008-2010 yılları arasında, Komuta Kontrol Daire Başkanı olarak, Hava Pilot Tümgeneral rütbesi ile görev yaptı. Ünal, Silahlı Kuvvetlerde koyu bir AKP karşıtı olarak tanınan ve Tayyip Erdoğan’ı çok ağır ve sert dille eleştiren bir generaldi.
Ünal’ın ilk icraatı, Yunan askeri helikopterinin, 31 Aralık 2008 tarihinde yaptığı hava sahası ihlalini, Genelkurmay internet sitesinden kaldırmakla başladı. Yunanistan Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı, Didim açıklarındaki Bulamaç Adası’na helikopterle giderek adadaki Yunan askerlerini ziyaret etmişti. Türkiye Cumhuriyeti’ne ait olan Bulamaç Adası’nın Yunan işgali altında olduğu ortaya çıkıyordu. Ünal, AKP’nin foyası meydana çıkmasın diye, Dışişleri Bakanlığı’nda görevli Büyükelçi Haydar Berk ile görüşerek haberi siteden kaldırdı. Ancak haber, Yorgo Kırbaki’nin imzasıyla 03 Ocak 2009 tarihli Hürriyet gazetesinde yayımlandı. Devletin Anadolu Ajansı tarafından da 05 Ocak 2009 tarihinde Yunanistan Cumhurbaşkanı’nın Didim açıklarındaki Eşek Adası’na giderek denize haç atma töreni yaptığı haberi veriliyordu. Türk Adası olan Eşek Adası’nın da Yunan işgali altında olduğu ortaya çıkıyor ancak kamuoyu tarafından algılanamıyordu.  
Şirin Ünal’ın ikinci icraatı; Aktütün karakoluna PKK’lı teröristler tarafından yapılan saldırı sonrasında yaşandı. Ünal, saldırı sonrasında Ankara’ya dönen Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanları hakkında çetele tutmuş ve komutanların uçağa biniş saatleri ile Ankara’ya iniş saatlerini ceride haline getirmişti. Ünal’ın hazırladığı ceride, Taraf Gazetesi’nde, Baransu’nun imzasıyla, noktasına ve virgülüne kadar aynı şekilde manşetten yayımlandı. Bilgisayar’dan iki suret renkli çıktı alan Ünal, ceridenin bir suretini gösterebildi, ancak ikinci suretinin nerede olduğunu açıklayamadı. Ünal’ın elinde bulunan ikinci suret nasıl olmuşsa Baransu’ya ulaşmış ve Taraf’a manşet olmuştu.
Ünal’ın üçüncü ve en ilginç icraatı; anlaşmalara aykırı bir şekilde Amerikan Silahlı Kuvvetleri’ne destek vermesi idi. Ünal, emrindeki subaylar üzerinde baskı kurarak, Amerikan Büyükelçiliği’nin, ikili anlaşmalara aykırı taleplerinin süratle karşılanmasını sağlıyordu. Ankara üzerinde uçarken, teknik arıza gerekçesiyle iniş izni isteyen Amerikan uçakları, Ankara yerine Adana/İncirlik Üssüne iniyordu. Amerika, Şirin Ünal sayesinde, Adana İncirlik Üssü’nü Sam Amca’nın çiftliğine çevirmişti. Şirin Ünal, Amerika’ya ve AKP’ye olan hizmetlerinin karşılığını almış ve AKP milletvekili yapılarak ödüllendirilmişti. Büyükelçi Haydar Berk de NATO Daimi Temsilcisi sıfatıyla Brüksel’e atanarak ödüllendirildi.
Şirin Ünal’ın, Silahlı Kuvvetlerde görev yaptığı dönemde, terfi etmesine engel olarak gördüğü havacı general arkadaşları ve komutanları, ne hikmetse Balyoz Davası’nda tutuklanıp, yargılanarak ağır cezalar aldılar. Ünal, Silahlı Kuvvetlerin içinde Truva Atı gibiydi. Şimdi de AKP’nin içinde Truva Atı gibi görev yaparsa hiç şaşmamak lazım.”
(Yalım’ın nefes kesen açıklamasına yarın devam edeceğim...)

Yazarın Diğer Yazıları