"AKP'nin İstanbul, Ankara, İzmir'i alma şansı yok"

"AKP'nin İstanbul, Ankara, İzmir'i alma şansı yok"
Gezici araştırma şirketi sahibi Murat Gezici, AKP'nin tek başına İstanbul, Ankara ve İzmir'i alma şansının bulunmadığını iddia etti. Gezici, AKP’nin oy kaybetme nedenlerinin başında ekonomik sorunların geldiğini söyledi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in bir araya gelen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görüşmesiyle ilgili olarak, "Son derece olumlu noktadayız" demesinin ardından Gezici araştırma şirketi sahibi Murat Gezici ittifakı ve yerel seçim sürecini değerlendirdi. 

AKP’nin oy kaybetme nedenlerinin başında ekonomik sorunların geldiğini anlatan Gezici, "AKP’nin İstanbul, İzmir,  Ankara, Kocaeli, Aydın, Muğla, Balıkesir ile Eskişehir gibi illeri alma şansı yok. AKP’nin tek başına alabileceği oy oranı yüzde 34-35 bandında" ifadelerini kullandı.

Gezici, bu sebeple AKP'nin, MHP ile iş birliği yapmak zorunda olduğunu söyledi.

Cumhuriyet'ten Leyla Kılıç'ın haberine göre, Murat Gezici'nin açıklamaları özetle şöyle:

-AKP ile MHP arasında kopan iplerin ardından yeniden ittifakın sağlanmasının nedeni sizce nedir?

"AKP’nin de oy oranının yüzde 40’ın altına düşmesi seçimi tek başına kazanamayacağı gösteriyor. Ekonomik sıkıntılar, terör sorununun çözüm bulmaması, eğitim sorununun devam etmesi, Suriyeli göçmenlerin giderek artması, işsizlik problemi, yargı ve hukukun işlemesi gerektiği gibi işlememesi gibi sorunlar AKP’nin oyunun düşmesine neden oldu. Bu sorunların devamlılığı AKP’yi yüzde 40’ın altında itiyor. AKP bu riski almamak için MHP ile işbirliği yapmak zorunda kaldı."