AKP'nin otel parasını TBMM mi ödedi?

AKP'nin otel parasını TBMM mi ödedi?
TBMM personelinin bazı otellerde görevlendirilmesi ve karşılığında ücretsiz konaklama hizmeti alındığı yönündeki iddialara yönelik, meclis başkan vekili Mustafa Şentop, “Oteller bu hizmeti tümüyle gönüllülük esasıyla vermektedir”dedi.

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ın TBMM görev yapan garson ve aşçıların hizmet içi eğitim amaçlı bazı otellerde görevlendirmesi ve karşılığında ücretsiz konaklama hizmeti alındığı yönündeki iddialara yönelik soru önergesine, Binali Yıldırım adına cevap veren Mustafa Şentop, “Oteller bu hizmeti tümüyle gönüllülük esasıyla vermektedir” dedi.

 

Verilen yanıtta, oteller ile herhangi bir protokol imzalanmadığını ifade eden Şentop, “Tecrübe birikimini artırmak ve geliştirmek amacıyla personelin gönderildiği otellerle bire bir telefonla ön görüşme yapılmış olup akabinde eğitim destek talebini içeren resmi yazı ilgili otellere gönderilmiştir. Ayrıca otellerle herhangi bir sözleşme imzalanmamış olup verdikleri eğitim desteği tamamen gönüllülük esasına dayalıdır” ifadelerini kullandı.