AKP’yi destekleyen ünlü aşiret CHP’ye geçti. Kurtuluş Savaşı’nda Erzurum Kongresi’ne katılmışlardı

AKP’yi destekleyen ünlü aşiret CHP’ye geçti. Kurtuluş Savaşı’nda Erzurum Kongresi’ne katılmışlardı
AKP’ye verdiği destekle bilinen Diri aşiretinin liderleri Faris Diri ve ailesi CHP’ye geçti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisine katılan Diri Aşireti lideri Faris Diri ve beraberindeki heyeti CHP Genel Merkezi’nde kabul ederek rozet taktı.

Doğu Masası çalışmaları kapsamında CHP’ye yeni katılımlar devam ediyor. Son olarak AKP’ye desteğiyle bilinen Hakkari’den Diri Aşireti lideri Faris Diri ve beraberindeki heyet CHP’ye katıldı. Böylelikle Diri aşireti; Ertuşi, Badikan, Beydikan, Dına, Şedadi ve Asi aşiretleri gibi AKP’den desteğini çekerek CHP’ye geçmiş oldu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Diri Aşireti Kanaat Önderi Faris Diri ve beraberindeki heyeti CHP Genel Merkezi’nde kabul etti. Kılıçdaroğlu, partisine yeni katılan üyelere rozet taktı. Kılıçdaroğlu’na; parti örgütlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ile Parti Meclisi Üyesi ve Doğu Masası Koordinatörü Devrim Barış Çelik de eşlik etti.

Diri Aşireti, Kurutuluş Savaş’ının önemli dönüm noktalarından biri olan Erzurum Kongresi’ne Doğu Anadolu Bölgesi’nden katılan iki aşiretten birisi olarak da biliniyor.

İlgili Haberler