Aksaray'da insanlık ayıbı: Otizmli çocuklara karşı eylem yaptılar

Aksaray'da insanlık ayıbı: Otizmli çocuklara karşı eylem yaptılar
Aksaray'da bulunan Mehmetçik İlkokulu'nda özel eğitim sınıflarındaki otizmli öğrencilere karşı bazı veliler eylem yaptı. Veliler, otizmli çocukların kendi çocukları ile aynı okulda eğitim görmesine karşı çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı, okul müdürü hakkında soruşturma başlattı.

Aksaray’da vicdanları yaralayan bir olay yaşandı. Mehmetçik İlkokulu’nda otizmli çocuklarla aynı binada eğitim gören diğer çocukların velileri otizmli çocuklara karşı eylem yaptı.Veliler, otizmli çocukların kendi çocukları ile aynı okulda eğitim görmesine karşı çıktı. Okul müdürünün bu eylemi desteklediği, otizmli çocuklara kumpas kurulduğu, velilerin yanlış bilgilendirilip yönlendirildiği iddia ediliyor.

"O ÇOCUKLAR SİZİN OLSAYDI?"

Otizmli bir öğrencinin velisi ise isyan etti. Veli, “Bu nasıl bir kandırmacadır, normal öğrencilerin gönderilmesi mümkün mü?” diye sordu ve şu açıklamaları yaptı: Oraya normal çocuklarının ellerinden tutup “otizmli çocukları istemiyoruz” diyerek slogan atan ailelere sormak istiyorum; o çocuklar sizin çocuklarınız olsaydı ne yapacaktınız? Hiç düşündünüz mü siz orada toplanıp, eylem yaparken içerideki otizmli çocuklar ne düşündü?

1573069661265-444444.jpg

Anadolu Otizm Federasyonu (ANOFED) şu açıklamayı yaptı:

145915_680x680.jpg

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Olayın kamuoyunda büyük tepki çekmesinin ardından Milli Eğitim Bakanlığı, okul müdürü hakkında soruşturma başlattı. Mehmetçik İlkokulu'nda otizmli çocuklarla aynı binada eğitim gören diğer çocukların velileri otizmli çocukları okulda istemediği için yuhalayarak eylem yapmış, Okul müdürünün de bu eylemi desteklediği iddia edilmişti.

ÖMER ÇELİK'TEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik konuyla ilgili "Özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımızı ve kıymetli ailelerini inciten olayları hassasiyetle takip ediyoruz" açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler