Akşener 1. Meclis'ten seslendi

Akşener 1. Meclis'ten seslendi
İYİ Partililer, Genel Başkan Meral Akşener önderliğinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için 1. Meclis'te partililerle bir araya geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve partililer Cumhuriyetin 95’inci yaşını 1’inci Meclis’te kutladı. Meclis önünde Akşener’i, başkanlık divanı ve milletvekillerinden oluşan partililer ile binlerce vatandaş karşıladı.

29 Ekim Cumhuriyetinin ilanı münasebetiyle Ulus’ta bulunan 1’inci Meclis’i ziyaret eden İYİ Parti lideri Akşener ve beraberindekiler ilk olarak müzeyi ziyaret etti. Daha sonra 1’inci Meclis’in kapısında Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için dualar edildi, Fatihalar okundu. Duaların ardından konuşma yapan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, şunları kaydetti:

"Bugün sahip olduğumuz en büyük kıymetlerden Cumhuriyetimiz 95. Yaşına giriyor kutlu olsun. Türkiye Cumhuriyeti milletimizin kanıyla canıyla insanlık tarihine altın harflerle yazdırdığı bir mücadelenin ürünüdür. Bizler birinci vazifemizin Türk istiklal ve cumhuriyetini sonsuza kadar korumak kollamak olduğunun bilincindeyiz. Varlığımızın ve geleceğimizin tek temelinin bu olduğunu da biliyoruz. Bu nedenle Cumhuriyete sahip çıkmanın yalnızca törenlerde boy göstermek olmadığına inanıyoruz."

"İşgalci postallar altında inleyen vatanın kurtuluşudur Cumhuriyet. Semalarımızda ezanın göklerde bayrağımızın muhafazasıdır Cumhuriyet. Cumhuriyete sahip çıkmanın sağı solu yoktur. Bunun farkına vardığımız gün önümüzde hiçbir engel kalmayacağını biliyoruz. Bugün hala maalesef değerler üzerinden siyasi rant kovalayan anlayışlara şahitlik ediyoruz. Bazılarını Cumhuriyetle bazılarını da mübarek dinimizle barıştıramadık. Kısır bir çekişme bizi biz yapan bizi bir arada tutan cumhuriyetimizin özelinde de sürüyor. Biz buna itiraz ediyoruz. Yüksek sesle itiraz ediyoruz."

"RANTİYECİLERİN ŞANTİYESİNDE OLMAYACAĞIZ"

Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nun İstanbul'daki 3. havalimanı açılışında yapılmasına tepki gösteren Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birazdan Cumhuriyetin bir geleneği olan resmi törenlere katılacağım. Normal şartlarda teamül olduğu üzere akşam da Cumhuriyet resepsiyonunda olacaktım. Ancak iktidarının ilk gününden beri Cumhuriyetimizi yönetmeyi değil ele geçirmeyi hedefleyen bir iktidar bu geleneği de bozuyor. Devleti aile şirketi sandıkları için Türk milletinin devletinin törenini de canlarının istediği yere taşıyorlar. Nereye taşıyorlar; dünyaya beton ve inşaat olarak baktıkları için resepsiyonu İstanbul’daki şantiyeye taşıyorlar. Bu ülke için taş üstene taş koyanlara selam ederiz. Ancak devletin böylesine önemli bir programını müteahhitlerin ayağına götürmeyi kabul etmemiz mümkün değil. O yüzden bugün rantiyecilerin şantiyesinde olmayacağız. Ülkemizin her köşesinden temsilcilerin buluştuğu 1. Meclis’teyiz. İş oy hesabına geldiğinde ecdadımızı dilinden düşürmeyenleri de şantiyelerden Cumhuriyetin başkentinde olmaya davet ediyorum."

"Cumhuriyete giden yolda ecdadımızın kalbi burada atmıştır. İktidar umursar ya da umursamaz bilemem ama bu tavrımızla İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca misali safımız belli olsun yeter. Bir kez daha tekrar ediyorum, Türkiye Cumhuriyeti'nin yeni yaşının kutlanacağı yer başkentimizdir. Başkentimiz Ankara’dır. Bugün düzenleyeceği resepsiyon deyim yerindeyse korsan kutlamadır. Türkiye Cumhuriyetini yönetenler Damat Ferit’in teslimiyetçi İstanbul hükümeti gibi davranamaz. Devlet korsan gösteri yapmaz, yapamaz. Aziz milletimizin bugünü not etmesini isterim. Bugün herkes geleneğinin huzuruna çıkıyor. Mücahit’iz diye gelip müteahhit olanlar kutsadıkları şantiyeye gidiyor. Milletin yanında saf tutan bizlerde Gazi Meclis’in önündeyiz. Biz bu yüzden buradayız. Ecdadımızın emri gereği ilelebet de burada olacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet yurduna can veren kan veren ecdadımızı bir kez daha rahmetle anıyor mekânları cennet oldun diyorum."

İlgili Haberler