Akşener, Uysal ve Karamollaoğlu'ndan Yeniçağ mesajı

Akşener, Uysal ve Karamollaoğlu'ndan Yeniçağ mesajı
Yeniçağ Gazetesi’nin yayın hayatına başlamasının 18’inci yıl dönümü dolayısıyla siyasi parti liderlerinden kutlama mesajları geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, şunları söyledi: “Türkiye’de medyanın, iktidar eli ile içine düşürüldüğü durum, gazetecilik mesleği açısından üzüntü verici. Televizyonların, gazetelerin, dergilerin, internet sitelerinin, radyoların, tek tek ya da toplu halde, iktidar destekli parasal operasyonlarla kontrol altına alındığı bir süreci üzülerek yaşadık, yaşıyoruz. Devlet bankalarından açılan milyarlık kredilerle, iktidar borazanı haline getirilen medya gruplarını gördükçe, gazetecilik mesleğinin kıymetini de daha iyi anlar olduk. Bu üzücü gerçeğin yanında, neyse ki, kısıtlı imkanlarla, fedakarlıklarla, ülkemizde hala ‘Gazetecilik’ yapan, yapmaya çalışan kuruluşlar var. Millete karşı sorumluluğunu yerine getirmeye çalışan, hakkın ve hakikatin yanında duran bu yayın kuruluşlarından biri de Yeniçağ Gazetesi. Ve meslek onurunu ayakta tutmaya çalışan Yeniçağ Gazetesi, 18 yaşına girdi. İmtiyaz sahibi Sayın Ahmet Çelik ve Genel Yayın Yönetmeni sayın Hayri Köklü’nün şahsında, Yeniçağ ailesinin yeni yaşını kutluyor, ‘çağımıza’ yakışan gazetecilik anlayışlarını bir kez daha tebrik ediyorum.”

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da şunları paylaştı: “Dünya’da demokratikleşme ve hürriyetler bağlamında, özellikle basın hürriyeti anlamında gelişme, ilerleme gayretlerine karşın ülkemizde yaşanan baskı, tersine gidişat hepimizin malumu. Güçlüden taraf olup bertaraf olmama kaygısı ile hür basını hürriyetlerin teminatı olmaktan çıkarıp bir cenahın, bir zümrenin sesi haline getirenlere karşı ‘haklıdan, haktan’ taraf olarak gazetenizin verdiği mücadele takdire şayandır. Bu itibarla Yeniçağ Gazetesi ismi ile müsemmadır; tek sesliliğin adet edinildiği bir dönemde herkesin sesi olarak yeni bir çağ açmıştır. Tüm savrulmalara ve savrulanlara inat ‘milli fikrin ve milliyetçi düşüncenin’ miğferi olmuş, ifa ettikleri itibariyle milliyetçi düşüncenin okulu haline gelmiş, bu bakımdan yalnız bir medya aracı değil bir öğreti merkezi hüviyeti kazanmış Yeniçağ Gazetesi bu bakımdan da Türk fikir camiasında önemli bir yere tekabül etmektedir. Özellikle son dönemde maruz kaldığı saldırılar, hukuksuzluklar ve bu tertiplerin menşei düşünüldüğünde durduğu yerin doğruluğu ispatlıdır. 18. yılında milletimizin aynası olmuş, her türlü baskıya, saldırıya karşın basın hürriyetinden, hürriyetlerden taraf olmuş Yeniçağ Gazetesi’nin tüm emek verenlerini saygıyla selamlıyor, haktan yana tavrından ötürü milletim adına teşekkürü borç biliyorum. Zamanın ruhunu kavrayarak önümüzdeki süreçte fikrin namusuna sahip çıkan her kesimin sesi olması temennisi ile nice seneler diliyorum.”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da kutlama mesajında, “Yeniçağ gazetesinin 18’inci yılını tebrik ediyorum. Basın yayın organları demokrasinin olgunlaşması, temel hak ve özgürlüklerin teminat altına alınması noktasında büyük bir görev ve sorumluluk sahibidir. Medya organları iktidarın menfaatlerinin değil, halkın talep ve beklentilerinin sözcüsüdür. Yeniçağ Gazetesi medyanın içinde bulunduğu bütün zorluklara, baskılara ve ambargolara rağmen bu konuda önemli bir çabanın içerisinde olmuştur. Farklı görüş ve düşüncelerin rahatlıkla ifade edilebildiği bir ortam Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem arz etmektedir. Ben bir kez daha Yeniçağ Gazetesi’nin 18’inci yılını tebrik ediyor, yöneticisinden, personeline bütün çalışanlarını yürekten kutluyorum” dedi.

İlgili Haberler