Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan ortak açıklama!

Akşener ve Kılıçdaroğlu'ndan ortak açıklama!
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Merkezi'nde yerel seçimlere dair önemli açıklamalarda bulundu.

31 Mart yerel seçim sonuçları tartışmaları da beraberinde getirdi. AKP'nin İstanbul sonuçlarına ilişkin olarak yaptığı itirazlar sebebiyle sürecin uzatılmasına İYİ Parti ve CHP'den tepki geldi.

Konuya ilişkin olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti.

Ziyaret sonrasında basın açıklaması yapan Akşener ve Kılıçdaroğlu, önemli açıklamalarda bulundu.

20190410_2_35909158_43429396_web.jpg

AKŞENER: "EĞER SANDIK GÜVENLİĞİNİ SAĞLAYAMIYORSANIZ SUÇLUSU SİZSİNİZ"

"İstanbul sorunu yaratarak ekonomideki sorunları görmezden gelmeye mi çalışıyorsunuz? Biz Millet İttfakı'nın genel başkanları olarak size ekonomide yol göstermeye hazırız. Buradan Sayın Erdoğan'a sesleniyorum. Sayın Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener olarak size yardım etmeye hazırız. 17 yıldır iktidardasınız. Memur alımları sizin elinizde Türkiye'de sandık güvenliği muhteşem. AKP kazandığında sandık muhteşem ama başka bir partinin adayı kazandığında hile var. Eğer sandık güvenliğini sağlayamıyorsunuz suçlusu sizsiniz. Bostan korkuluğu musunuz? Eğer İstanbul seçimlerinde Sayın Binali Yıldırım kazanmış olsaydı biz bunları konuşacak mıydık? "

20190410_2_35909158_43429397_web.jpg

"ZARFTAN ÇIKAN BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİ KABUL EDİYORSUNUZ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NI KABUL ETMİYORSUNUZ"

"Milletin adamı olarak yola çıkıp, vesayetle mücadele ettiğini iddia eden Erdoğan'ı millete şikayet ediyorum. Bu durum Erdoğan'ın tek adam vesayetini kurma çabasıdır. Büyükçekmece'de çocuklara ifade verdiren polis ve savcıların yoluyla itirazların yapıldığı bir seçim anlayışı olamaz. O sandıklarda verilen oylarla ilgili itirazlar yapıldı. İstanbul’da seçimlerin iptal edilmesine yönelik bir tavırla karşı karşıyayız. Bunu rahmetli Evren bile yapmadı. Sayın Erdoğan'a soruyorum. Kendisi dedi ki 24 ilçe aldık belediye meclis üyelerin çoğunluğu bizde. Aynı zarftan çıkan belediye meclis üyelerini kabul ediyorsunuz, Büyükşehir Belediye Başkanı'nı kabul etmiyorsunuz. Bu nasıl bir anlayıştır? Sayın Erdoğan’ın İstanbul ve Ankara’ki konuşma son derece mutedildi. Aradan geçen 10 günde Erdoğan’ın kulağına kim veya kimler neler fısıldadı ki sonuç bu noktaya geldi?"

20190410_2_35909158_43429400_web.jpg

"AK PARTİ'NİN ADAYLARI KAZANINCAYA KADAR SEÇİME DEVAM EDİN, BÖYLE ŞEY OLUR MU?"

"Bitmeyen bir FETÖ istinadı var sürekli. Yazıktır, günahtır 249 şehide. Sayın Erdoğan’ın partisinin kuruluşu benim evimde oldu. Sayın Erdoğan, o dönem o gruba uzaktı. Aradan geçen zamanda ne oldu? Sayın Erdoğan o grupla nasıl aynı masaya oturdu? Sayın Erdoğan o grubun en çok alkışlandığı dönemde bile o guruptan uzaktı. Siyasi ayağına dokunmadığın, Meral Akşener’i FETÖ'yü araştırma komisyonuna tanık olarak davet edilmesi kararı alındıktan sonra o kararı geri çektirip, şahitliklerimi anlatmamın önüne geçiren irade nedir? Türkiye'de 10 gündür bir kaos yaşanıyor: İnsanların neşesi huzuru ortadan kalktı. Sayın Erdoğan kifayetsiz yöneticilerini mutlu etmenin cezasını milletten kesmesin. O faturayı soğanı 10 liraya çıkaran damadına kesmelidir. Sayın Karamollaoğlu'na kandille sözleşme imzaladı diyen İçişleri Bakanı'na o faturayı kesmelidir. Ak Parti'nin adayları Türkiye genelinde kazanıncaya kadar tüm seçimleri iptal edin, kazanıncaya kadar seçim yapın. Böyle bir şey olabilir mi?"

"BAHÇELİ'NİN TEKLİFİ EYALET SİSTEMİNİN FİTİLİNİ ATEŞLER"

"Sayın Bahçeli'nin büyükşehirleri biz seçelim, kalanını başkan seçsin anlayışı eyalet sisteminin fitilini ateşler. Bizim üretime ihtiyacımız var. Bu millet, muhtar olamaz diyenlere karşı Erdoğan'ı başkan yaptı. Ama bu millet kendisine yapılan saygısızlığın cevabını sandıkta verecektir. Milletimiz olgun bir şekilde milli iradeye gaspa karşı cevabı sandıkta verecektir. Sayın Binali Yıldırım, siz bu ülkede bakanlık başbakanlık, iktidar partisinin genel başkanlığını yaptınız, aday oldunuz. Bu beceriksiz, kifayetsiz tavrın önüne geçin. Sayın Erdoğan hemen Mustafa Şentop’u istifa ettirin, hemen Binali Yıldırım'ı Meclis Başkanı olarak aday gösterin, İYİ Parti olarak destekleyeceğiz."

KILIÇDAROĞLU: "YSK DAHA ÖNCE ALDIĞI KARARLARA UYMALIDIR"

''Türkiye İstanbul seçimlerine kilitlenmiş durumda. Çok acı bir olay. Seçim yapıldı itirazlar yapıldı. Şimdi biz bu seçimi nasıl iptal ettirebilirizin arayışı içindeler. Demokrasiden uzaklaşıyoruz. YSK tekrar toplanıyor 7 madde halinde YSK'yı göreve çağıracağım.

1. madde YSK yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldığı kararlara uymak zorundadır.

2. madde YSK seçimde kaybedenlerin devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasa dışı gerekçeleri reddetmek zorundadır.

3. madde YSK iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurdukları baskılara boyun eğmemek zorundadır.

4. madde YSK demokrasi değil seçimsiz Türkiye isteyen iktidar sahiplerine dur demek zorundadır.

5. madde YSK hukukun üstünlüğü mü yoksa iktidar sahibi üstünlerin hukuku mu buna açık ve net cevap vermek zorundadır.

6. madde YSK'da hakimler mi var yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var?

7. madde İktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak demokrasiye karşı kurulan kumpası YSK bozmak zorundadır. Yüksek Seçim Kurulu, alacağı bir kararla ya Türkiye'yi aydınlığa çıkaracaktır veya Türkiye'yi kaosa sürükleyecektir.''

İlgili Haberler