Saray'a MHP şoku

Saray'a MHP şoku
Aksoy Araştırma tarafından gerçekleştirilen son seçim anketinde MHP’li seçmenlerin AKP hükümetinin yönettiği ekonomiden umutsuz olduğunu ortaya çıkardı. Satın alma gücünün düştüğünü belirten MHP'lilerin oranı yüzde 93,6.

Son ankette ortaya çıktı 

Aksoy Araştırma’nın son seçim anketinde Cumhur İttifakı’nın sallantıda olduğu ortaya çıktı. Her ne kadar Devlet Bahçeli AKP’ye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tam destek verdiğini açıklasa da MHP’li seçmenin AKP’ye olan inancı ve güveni tükendi.

Araştırma şirketlerinin seçim anketlerinde ilginç detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Ülke ekonomisi kur, faiz ve enflasyon girdabına girmişken vatandaş AKP’den tamamen umudunu kesmek üzere. Bu doğrultuda son gerçekleştirilen seçim anketinde AKP’nin ortağı MHP’li seçmenler bile ülke gidişatından son derece umutsuz olduğu görüldü.

MHP’Lİ SEÇMENLER AKP’DEN BIKTI

Aksoy araştırma tarafından son seçim anketinin detaylarıyla ilgili Aksoy Araştırma Şirketi''nin kurucusu Ertan Aksoy önemli açıklamalarda bulundu.
Ertan Aksoy ülkedeki ekonomik gidişatla ilgili vatandaşlara “Geçtiğimiz aya göre satın alma gücünüz nasıl değişti” sorusunun yöneltildiğini ifade ederken MHP’li seçmenlerin bu soruya verdiği olumsuz cevabın oranı oldukça dikkat çekti. 

MHP tabanının MHP’nin üst yönetimi gibi ülkeyi güllük gülistanlık görmediğini açıklayan Ertan Aksoy "Toplumun yarısı satın alma gücünün çok azaldığını ifade ederken, toplamda azaldı diyenlerin oranı yüzde 80,7. Özellikle MHP seçmeninin yanıtlarına dikkatinizi çekmek isterim. MHP seçmeninde bu oran yüzde 93,6." ifadelerini kullandı.

Ertan Aksoy ayrıca yaptığı açıklamada Cumhur İttifakı partilerine oy vermeyi düşünen seçmenin, enflasyonun seçime kadar düşmemesi halinde yüzde 43’ünün ittifakın dışındaki bir partiye oy vereceğini belirttiğini söyledi.

İlgili Haberler