Ali Öztunç: “Kahramanmaraş'a tramvay gelecek”

Ali Öztunç: “Kahramanmaraş'a tramvay gelecek”
CHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Öztunç, Kahramanmaraş'a yönelik projelerini anlattı. Mega proje olarak Maraş'a hafif raylı sistem getireceğini duyuran Ali Öztunç, belediye olarak diş ve göz hastanesi kuracaklarını söyledi.

Sümeyra KIRCA / YENİÇAĞ

CHP Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali Öztunç, 31 Mart yerel seçim öncesi adaylığını koyduğu Kahramanmaraş'ı ve şehre yönelik projelerini anlattı. "Kahramanmaraş'ta benim en büyük mega projem hafif raylı sistem olacak." diyen Ali Öztunç, "Kahramanmaraş halkına en önemli vaadim, temiz, huzurlu, insanların refah düzeyinin arttığı, yaşanabilir, modern, halkın yönetime katıldığı şeffaf bir belediyecilik anlayışıyla bir kent yaratmak. Kentin gelişimine, gençlere, yaşlılara, çocuklara ve işsizlere yönelik katma değer yaratacak birçok sosyal projeler hayata geçirerek Kahramanmaraş'ı marka bir kent yapacağım" dedi.

Yapılan anketlerde 6 puan önde olduğunu vurgulayan Ali Öztunç seçim vaatlerini söyle sıraladı: "Nüfusa göre her mahallede belediye kreşleri açacağız. Su kaynakları yönünden zengin Kahramanmaraş'ta halk suyu pahalı kullanıyor. Su yüzde 30 ucuzlayacak. Engelli yurttaşlarımız için sinema, tiyatro, sergi salonu, spor salonu ve toplantı salonlarının bulunduğu bir 'Engelli Kültür Merkezi' yapacağız. Şehir içi trafiği rahatlatacak 'Güney Çevre' yolunu yapacağız. Belediye olarak diş ve göz hastanesi açacağız. Hem yurttaşlarımız tedavi olacak  hem de çocuklarımız göz ve diş taramasından geçecek. Çocuklarımız için şehir merkezinde mini bir 'Disneyland' açacağız. 25 bin kişilik 'Kahramanlar' stadını yapacağız. Ilıca ve Ekinözü ilçelerimiz termal turizmin merkezi olacak. Yayla turizmini büyüteceğiz. Germenica bölgesi Açıkhava müzesi olacak. Belediye elektrik parası ödüyor. Güneş rejisi paneli kurarak elektrik direkleri için fatura ödenmeyecek. Otobüs duraklarına konan güneş panelleriyle klima çalıştırarak vatandaş durakta otobüsü serin bir ortamda bekleyecek. Kahramanmaraş merkezine dev bir kültür merkezi yapacağız. İçerisinde tiyatro salonu, sinema salonu, panel ve toplantı salonları olacak. Akıllı şehirlerarası otobüs terminali yapacağız. Nüfusuna göre her ilçede kadın ve erkek kuaförleri belediye bünyesinde istihdam edilerek yaşlı, bakıma muhtaç vatandaşlarımıza bakım hizmeti verecek. Hemşire ve doktor hizmeti de aynı şekilde evde verilecek. Tarımsal kalkınma kooperatifleri kurarak üreticinin ürününü ederinden alıp halka maliyetine satılacak. Her ilçeye taziye evi kurulacak. Çok amaçlı kapalı pazaryerleri açacağız. Şeffaf belediyecilik sözümüz doğrultusunda, her yılsonunda belediyenin gelir gider tablolarını kamuoyu ile paylaşacağız."

AKP BURAYI ÇANTADA KEKLİK GÖRÜYOR

AKP'nin Kahramanmaraş'ı garanti gördüğünü vurgulayan Ali Öztunç, "İktidar burayı çantada keklik görüyor. Kahramanmaraş'a ceketimizi yollasak kazanır diye düşünüyor. Ama bu sefer böyle olmayacak! Nasıl ki zamanında Şanlıurfa o ceketi attı sırtından, şimdi Kahramanmaraş da aynısını yapacak." dedi.