Almanya'da yeni korona virüs önlemleri 

Almanya'da yeni korona virüs önlemleri 
Almanya'da koronavirüs salgınıyla mücadelede özellikle aşı olmayanlara yönelik sert tedbirler getirildi. Temel ihtiyaçların satılmadığı mağazalara girişlerde '2G kuralı' uygulanacak.

Almanya Başbakanı Angela Merkel''in eyalet başbakanlarıyla geçen hafta yaptığı toplantıda ve Alman Meclisi''nde alınan kararla COVID-19 tedbirlerinin artırılması için zemin hazırlanmasının ardından eyaletler COVID-19 önlemleri sıkılaştırıldı.

Korona virüs vaka sayılarının yüksek seviyede seyrettiği Almanya''da eyaletler, aşı kampanyasına hız kazandırmak ve salgının yayılmasını önlemek amacıyla özellikle aşı olmayanlara yönelik kısıtlamalar getirdi.

Alınan tedbirlere göre, 1 hafta içinde 15 binin üzerinde COVID-19 vakası tespit edilen Brandenburg eyaletinde, en fazla 2 haneden 5 kişi bir araya gelebilecek. Bu sayıya 12 yaşın altındaki çocuklar ile aşı olanlar ve iyileşenler dahil edilmeyecek.

2G KURALI UYGULANACAK

Temel ihtiyaçların satılmadığı mağazalara girişlerde 2G kuralı (aşı olanlar ve iyileşenler) uygulanacak.

Vaka sayılarının çok yüksek olduğu bölgelerde, aşı olmayanlara saat 22.00''den 06.00''ya kadar dışarı çıkma yasağı uygulanacak.

Brandenburg''da ayrıca, öğrencilerin okula gitme zorunluluğu da kaldırıldı, veliler çocuklarının okula gidip gitmemelerine karar verebilecek. Neol tatili 20 Aralık yerine 17 Aralık''ta başlayacak.