Almanya’daki Türkler için kriz büyüyor. Geri dönemeyecekler

Almanya’daki Türkler için kriz büyüyor. Geri dönemeyecekler
Biyometrik pasaportların 10 yılı doldu ve Almanya’daki Türklerin çoğu pasaportsuz kaldı. Konsolosluklar randevu veremiyor ve insanlar aylarca geçersiz pasaportla kalmak zorunda. Alman Yabancılar Dairesi, "Korona bahane olamaz. Bu durumdaki Türkler ceza alacak” dedi.

Sözcü Gazetesi’nden Ali Gülen’in haberine göre, Almanya’daki Türk konsolosluklarında pasaport yenileme, noter ve nüfus işlemlerindeki randevu sorunu büyüyor. Biyometrik pasaportların 10 yılı doldu ve Almanya'daki Türklerin büyük kısmı pasaportsuz kaldı. Konsolosluklar aylar sonraya bile randevu veremiyor ve aylarca insanlar geçersiz pasaportla kalmak zorunda.

Frankfurt Yabancılar Dairesi, “Geçerli pasaportu olmayan Türkler, ülkemizi terk edebilir ama tekrar gelemez. Ayrıca, pasaportunun süresi bittiği halde Almanya'da kalanlar, cezayi takibata uğrar” açıklaması yaptı.

BAŞKONSOLOS İLE GÖRÜŞÜLECEK

Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer ile mart ayı başında görüşeceklerini belirten Euler, “Türkiye'nin verdiği biyometrik pasaportların üzerinden 10 yıl geçtiğinin ve birçoğunun geçersiz olduğunun farkındayız. Ne olursa olsun, pasaport ilgili ülkenin işi. Başkonsolos tarafından olası çözüm önerilerini de dinleyeceğiz” dedi.

Ayrıca, geçersiz pasaportla Almanya’dan çıkılabileceğini, çıkışta bu durumun tespit edilmesinin ardından cezai hüküm uygulanacağı; kişilerin ise dönüşte Almanya’ya giremeyeceği de belirtildi.