Almanya'dan peşmergeye 90 milyon euroluk yardım

Almanya'dan peşmergeye 90 milyon euroluk yardım
Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, 10 bin peşmergeyi eğitip, 90 milyon euroluk silah ve mühimmat desteğinde bulunduklarını açıkladı.

Peşmerge Yönetimi’nin başkenti Erbil’i yeniden ziyaret eden Alman Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, ülkesinin 10 bin Peşmerge’yi eğittiğini belirterek Peşmerge’nin IŞİD'i durdurmakla yetinmediğini, yenilgiye uğratarak gerilettiğini söyledi.

Peşmergebaşı Mesut Barzani ise, “Almanya'nın Peşmerge Güçleri’ne verdiği destek, savaş meydanında dengeleri değiştirdi” dedi

Rudaw’a göre, aralarında askeri ve diplomatik yetkililerin de bulunduğu bir heyetle dün gece Erbil’e gelen Ursula von der Leyen, sabah saatlerinden Mesut Barzani ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Alman Bakan, "IŞİD'e karşı işbirliği yapmamız koordinasyonumuzun daha güçlü olmasını sağladı" şeklinde konuştu.

 Görüşmelerde yapılan işbirliği ve gelişmeleri ele aldıklarını, mültecileri konuştuklarını anlatan Ursula von der Leyen, "Almanya olarak 10 bin Peşmerge eğittik, silah ve mühimmat olarak 90 milyon euroluk destek verdik" dedi. Leyen, Peşmergenin IŞİD'i durdurmakla yetinmediğini, yenilgiye uğratarak gerilettiğini söyledi.

Mesut Barzani ise, "Bu görüşmenin en önemli konusu Musul operasyonuydu. Onların da görüşlerini aldık, biz de kendi görüşlerimizi detaylı olarak anlattık" dediği basın toplantısında Almanya'nın Peşmerge Güçleri’ne verdiği desteğin savaş meydanında dengeleri değiştirdiğini söyledi ve bu destekten dolayı Almanya’ya teşekkür etti.