Almanya'dan Türkiye açıklaması

Almanya'dan Türkiye açıklaması
Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Alman mevkidaşı Gabriel arasından gerçekleşen görüşmenin ardından yaptığı açıklamada iki ülke arasındaki ilişkilerin düzeltilmesini istediklerini belirttiğini aktardı.

Berlin’de düzenlenen olağan basın toplantısında Maria Adebahr, Türkiye’de tutuklu Alman aktivisti Peter Steudtner'in tahliye edilmesinden sonra  Bakan Sigmar Gabriel ile Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu arasında bu sabah yapılan telefon görüşmesine ilişkin bilgi verdi.

Gabriel'in görüşmede, Türkiye ile diyalogun devam ettirilmesini ve iki ülke arasındaki ilişkilerin düzeltilmesini istediklerini vurguladığını anlatan Adebahr, Gabriel ve Çavuşoğlu'nun diyalogu sürdürme yönünde de mutabık kaldıklarını ifade etti.

GABRİEL STREUDTNER İLE GÖRÜMEK İSTİYOR

Öte yandan Adebahr, Gabriel'in Peter Steudtner'in eşini dün telefonla arayarak, serbest bırakılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini belirtti. Adebahr, Gabriel'in Steudtner ile görüşmek istediğini de açıkladı.

Adebahr, Steudtner'in serbest bırakılmasında eski Başbakan Gerhard Schröder'in oynadığı role ilişkin soruları ise yanıtsız bıraktı.

İlgili Haberler