Altay Tankı yalanı: "Tek bir çivi çakılmamış!"

Altay Tankı yalanı: "Tek bir çivi çakılmamış!"
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Aylardır Altay Tankı’nın Tank Palet Fabrikası’nda üretildiği, bunun acil bir iş olduğu yalanı anlatılıyor. Şimdi çıkmış 14 ay sonra, Altay Tankı için tek bir çivi çakılmadığını söylüyorsunuz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç Savunma Sanayi Başkanlığı ile BMC arasında Altay Tankı’nın yapımı için imzalanan anlaşmanın üzerinden 14 ay geçmesine rağmen tankın yapımına başlanmadığına dikkat çekerek, "Aylardır, hepimize, tüm kamuoyuna, Altay Tankı’nın Tank Palet Fabrikası’nda üretildiği, bunun acil bir iş olduğu yalanı anlatılıyor. Şimdi çıkmış 14 ay sonra, Altay Tankı için tek bir çivi çakılmadığını söylüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Özkoç yaptığı yazılı açıklamada, Altay Tankı seri üretim ihalesi sözleşmesinin 9 Kasım 2018 tarihinde Savunma Sanayi Başkanlığı ve BMC arasında imzalandığını, hatırlatarak, "Altay Tankı ihale sözleşmesini, sen imzaladın. İlk tank, 18 ay sonra teslim edilecek açıklamasını sen yaptın. Bir tek çivi çakılmamış. Bilemedik, öngöremedik ne demek… Derhal istifa et!" dedi.

Özkoç, Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir’e cevap niteliğindeki açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Savunma Sanayi Başkanı olarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin yurttaşı olarak, bu ülkeye ve millete karşı sorumluluğunuz var. Bazı açıklamaları yaparken tek sorumluluğunuzun Saray’a karşı olduğunu düşünmeyin, size teslim edilmiş Türk Savunma Sanayi’ne, milletimize karşı görevlerinizi unutmayın.

Altay Tankı seri üretim ihalesi, sizin Başkanlığınızda yapıldı. İhale sözleşmesinde bizzat sizin imzanız var. Sözleşmenin imzalandığı gün, sosyal medya hesabınız üzerinden, "Proje, 250 adet ALTAY ana muharebe tankının seri üretimi ile birlikte ömür devri lojistik desteği ile TSTM kurulumu ve işletilmesini kapsıyor. İlk ALTAY tankı, 18 ay sonra KKK'ya teslim edilecek. Hayırlı olsun" açıklamasını yaptınız.

Sizin açıklamanız uyarınca, ilk tankın Mayıs 2020’de Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilmesi gerekiyordu."

"14 AYDIR BİZE YALAN SÖYLÜYORLAR"

"Aylardır Türkiye’nin gündeminde, gündemimizde Altay Tankı ve Altay Tankı’nın üretimi için apar topar devredilen Tank Palet Fabrikası var.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 9 Aralık 2019’da Anadolu Ajansı Editör Masası’nda, Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesiyle ilgili, "TSK'nın bir an önce tanka ihtiyacı var. Bu konuda tankın yapılması için elimizden gelen neyse bunu hep birlikte milletçe yapmamız lazım” dedi.

Eski Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Savunma Bakanlığı bütçesini Genel Kurul’da savunurken, “Tank Palet Fabrikası, tanklarımızın, Altay tanklarımızın üretimi için -bakın, altını çiziyorum- münhasıran Altay tanklarının üretimi için tahsis edilmiştir, hepsi o, başka bir şey değil” dedi.

Ethem Sancak yine Aralık ayı içinde televizyon canlı yayınında, Silahlı Kuvvetleri bir an önce tank istiyor, Arifiye’nin imkanlarını kullanarak, tankları zamanında teslim edeceğiz, dedi.

Aylardır, hepimize, tüm kamuoyuna, Altay Tankı’nın Tank Palet Fabrikası’nda üretildiği, bunun acil bir iş olduğu yalanı anlatılıyor.

Şimdi çıkmış, 14 ay sonra, Altay Tankı için tek bir çivi çakılmadığını söylüyorsunuz.

Biz motor için böyle koşullar oluşacağını bilmiyorduk, düşünemedik, öngöremedik…böyle vicdandan, akıldan, beceriden yoksun bir açıklama kabul edilemez. O görevden derhal istifa edin.

Anaocaklarına şehit ateşinin düştüğü bu günlerde, ülkemizin, böyle arka hesaplarla, peşkeşle, beceriksizlikle kaybedecek vakti yok."

"SİZ VİCDANINIZA SAHİP ÇIKIN!"

"Tank Palet Fabrikası, ordumuzun en büyük tesislerinden bir tanesi, Katar Ordusu’nun büyük ortağı olduğu BMC’ye, ihalesiz, bedelsiz peşkeş çekildi. İçinde işçimizle, mühendisimizle, depomuzdaki malzemelerimizle devrettiler fabrikayı. Altay Tankı’nın acil üretimi gerekli diye. Aylardır tek bir çivi çakılmadı. Ordumuzun tesisi içinde BMC, kendi ticari aracını üretiyor. Yazıklar olsun!

Bir de bize ders çalışmamızı söylüyorlar. Her adımı gizli, her adımı yalana karışmış bir süreci biz ilmek ilmek ortaya çıkartıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi olmasaydı, Türkiye ne tank palet peşkeşini, ne Altay tankı ihalesini, ne Katar Ordusunu, ne de üretimin başlamadığını bilmeyecekti. Biz dersimizi çok iyi çalışıyoruz, siz aklınıza, vicdanınıza ve bürokrat kimliğinize sahip çıkın!"