Aman dikkat: Bu belirtiler varsa...

Aman dikkat: Bu belirtiler varsa...
Uzmanlar, korona virüsün en çok etkilediği organ olan akciğeri korumanın önemine dikkat çekiyor.İşte, akciğerde sorun olduğuna işaret eden belirtiler...

Tüm dünyayı kabus gibi saran korona virüs, Türkiye'de de can almaya devam ediyor. Virüsün en fazla etkilediği organ olarak bilenen akciğerdeki herhangi bir bozukluk, kişiyi daha da kötü duruma getirebiliyor. 

Temiz hava, günümüzün dünyasında çok büyük bir öneme sahip. O nedenle akciğerlerimize her zamankinden daha fazla iyi bakmak ve bir şeylerin yolunda gitmediğini bize gösteren işaretlere dikkat etmemiz gerekiyor. Bu işaretlerin bazılarının ortadan kaldırılması oldukça kolay ve dikkate aldığınızda hayatınızı bile kurtarabilirler! İşte akciğerlerimizde bir şeylerin ters gittiğini gösteren o belirtiler... 

1-Gözde ve ciltte sarılık 

Bu belirtiler kolayca göz ardı edilebilir ancak çok önemlidir. Çünkü bu belirtiler akciğer kanserinin neden olabileceği karaciğer sorunlarının açık bir göstergesi olarak değerlendirilir. Sarılık, cildinizi ve gözünüzün beyaz kısmını etkiler. Soluk sarıya ve akut hastalıklarda koyu sarıya dönüşür. 

2-Sırt ve omuz ağrısı 

Nadir görülen semptomlar olarak belirtilmesine rağmen sırt, omuz ve hatta göğüs ağrısı, akciğer kanserinin erken evre belirtileri olabilir. Bu ağrıyı daha güçlü ve normal sırt ağrısından daha uzun süre yaşarsanız mutlaka bir doktora görünün. 

3-Öksürük 

Öksürük, soğuk algınlığı sonucu gelişebilir ancak aynı zamanda kronik hastalıkların bir belirtisi de olabilir. Bu nedenle farklı öksürük tiplerini nasıl ayırt edeceğinizi bilmek önemli. Özellikle öksürükten sonra gelen kan, akciğer kanserini işaret ediyor olabilir.

4-Nefes darlığı 

Nefes darlığına çoğunlukla astım, alerji gibi kalp veya akciğer rahatsızlıkları neden olur. Bunu yaşıyorsanız ortamınızı değiştirmek hatta bir süre şehir hayatından uzakta kalmak çok iyi olabilir. Çok sık nefes darlığı yaşıyorsanız doktorunuza başvurun.​​​​​​

5-Enerji eksikliği 

Uykusuzluk veya stres yorgunluğunuzun nedeni, olabilir ancak çok sık kendinizi anormal derecede yorgun hissediyorsanız, öksürüğünüz hiç geçmiyorsa ve iştah kaybı yaşıyorsanız altında yatan başka bir durum olabilir.