Mera yağmasına karşı çıkan muhtar görevden alındı

Mera yağmasına karşı çıkan muhtar görevden alındı
Amasya’nın Taşova ilçesinde, kaymakamın muhtarı ve heyetini görevden almasına köylüler tepki gösterdi.

Cumhuriyet’ten Mehmet Menekşe’nin haberine göre, Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyü muhtarı İlyas Celep ile heyetinde bulunan Ali Ünal, Selamet Celep, Ahmet Yıldız ve Recep Dönmez’in köylerine Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yapılmasına karşı çıkması sonucu Taşova Kaymakamı Ahmet Gökçecik tarafından görevden alınmasına köy halkı tepki gösterdi.

Tepkiler üzerine kaymakam, görevden aldığı muhtar ve beş köylü ile görüştü. Görüşmeye muhtar İlyas Celep’in vekili avukat Selim Saray alınmazken Taşova''nın AKP''li Belediye Başkanı Bayram Öztürk katıldı.

GÖRÜŞMEDEN OLUMLU BİR SONUÇ ÇIKMADI

Muhtar İlyas Celep gerçekleşen görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, “OSB’ye onay vermediğimiz için kaymakam bey bizi görevden alacaklarını tekrarladı. Siz bizim istediğimiz yeri verin, biz size başka yerden 30 dönüm tahsis edelim diyorlar. Biz de diyoruz ki mezarlık, meramız köy tüzel kişiliğine ait, biz burayı vermiyoruz. İstenen belgeleri imzalamadığımız için de heyetimle birlikte görevime son verdiler. Bizler Taşova’ya OSB yapılmasına asla karşı değiliz ama köy arazimiz çok küçük olduğu için buraya OSB yapılmasını istemiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

“KEPÇENİN ÖNÜNE YATIP, CANIMIZI ORADA VERECEĞİZ”

Kaymakam ile görüşen köylüler ise “Bu köy hayvancılık ile geçiniyor. Burası köylünün elinden alınırsa bu köy biter, yok olur dedik. Biz organize sanayi kurulmasına değil, toprağımızın elimizden alınıp, geçim kaynaklarımızın yok olmasını istemediğimizi söyledik. Yarın kepçe, dozer köyümüze gelirse o kepçenin önüne yatıp, canımızı orada vereceğiz. Gelirimiz olmadan ne yiyip içeceğiz?” denildi.

Yeşil Amasya Çevre Platformu Sözcüsü ve görevden alınan muhtar Celep’in vekili Avukat Selim Saray da kanunsuz bir şekilde köy muhtarı ve heyetinin görevden alındığını belirtti.

 

İlgili Haberler