Amazon ormanlarında ölüm kenti; Korona virüs buraya nasıl girdi?

Amazon ormanlarında ölüm kenti; Korona virüs buraya nasıl girdi?
Korona virüs salgınında dünyanın yeni salgın merkezi olarak adlandırılan Amazonas eyaletinin başkenti Manaus’a 500 tabut gemilerle getirilirken, yüzlerce tabutun ise yolda olduğu belirtildi. Amazon ormanlarının içerisinde yer alan kentte açılan toplu mezara her gün onlarca ceset gömülüyor.

Londra merkezli Reuters haber ajansı, orman içinde bulunan ve korona virüste dünyanın yeni salgın merkezi olarak adlandırılan Amazonas eyaletinin başkenti Manaus'ı görüntüledi. Virüs salgınında 3,5 milyon kişi etkilenirken son 24 saatte 804 insanın can verdiği Brezilya'da ölüm rekoru kırılırken, bir şehirden gelen fotoğraflar şok etkisi yarattı.

2-20200509145501.jpg

Dünyanın yeni salgın merkezi olarak adlandırılan Manaus’ta toplu mezarların ardından şehre gemilerle 500 tabut getirilirken, yüzlercesinin de yolda olduğu bildiriliyor. Reuters ve AP haber ajansları, yağmurlu bir günde gerçekleşen tabut sevkiyatının fotoğraflarını dünyaya servis etti.

3-894.jpg

Tancredo Neves Mahallesi'ndeki evinde hayatını kaybeden Freitas, tepeden tırnağa koruyucu kıyafetler giymiş görevliler tarafından tabuta konuluyor.

4-538.jpg

HERKESİN AKLINDA OLAN TEK SORU: VİRÜS BURAYA NASIL GİRDİ?

İki milyondan fazla insanın yaşadığı Manaus'ta şimdiye kadar 4 bin 300'ü aşkın insan korona virüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Manaus'ta hafta içinde hastaneden kaçan bir korona virüs hastası da kaldırım kenarında yığılıp kalmıştı. Aile üyeleri, 39 yaşındaki Laranjeira Bezerra'nın hastaneden yaklaşık 200 metre uzaklıkta bir kaldırım kenarında cesedini bulunca hıçkırıklara boğulmuştu.

5-297.jpg

Bu sırada Arlen Laranjeira Bezerra'nın yakınlarından birinin, cep telefonuyla cesedin fotoğrafını çektiği görülmüştü.

Rio de Janeiro sakinlerinden Andreia Silva de Sousa ve kocası ise, corona virüsten ölen bir yaşındaki kızları Vitoria'ya mezarlıkta veda ediyor. Haftalardır fanatik taraftarlarıyla gösteri düzenleyen 'Tropik Trump' Bolsonaro, Nisan ayı sonunda ölüm sayılarındaki artışa ilişkin gelen bir soruya inanılmaz bir yanıt vermişti.

 

9-048.jpg11-061.jpg